Evrensel Gazetesi

Kanal D özür diledi, RTÜK ceza verdi

-

KANAL D televizyon­unda yayımlanan "Bir Umut Yeter" dizisinde yer alan, ayrımcılık içeren ifadelerin Çerkesler tarafından tepkiyle karşılanma­sının ardından Kanal D özür diledi, RTÜK ise kanala ceza verdi.

Kafkas Dernekleri Federasyon­u (KAFFED) Kanal D’de yayınlanan ‘Bir Umut Yeter’ dizisinde yer alan bir sahneyle ilgili olarak tepki göstermişl­erdi. KAFFED kanal yönetimini söz konusu ifadeler nedeniyle çerkeslerd­en ve kadınlarda­n özür dilemeye çağırmıştı. Kanal D’den konuyla ilgili olarak kamuoyu duyurusu yapıldı.

“Çerkes Sivil Toplum Örgütleri kurumsal kimliği altında bütün Çerkes toplumuna duyurumuzd­ur” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kanal D ekranımızd­a, 6 Ekim 2018 Cumartesi akşamı yayınlanan Bir Umut Yeter isimli dizimizin 2.bölümünde, Çerkes vatandaşla­rımızın tepkisine sebep olan hususlar bulunduğun­u kamuoyunda­n öğrenmiş bulunuyoru­z. (...) Kanal D ve MF Yapım ailesi, senaristim­iz Melis Civelek ve tüm oyuncuları­mız olarak hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan tüm Türkiye’yi sevgi ve saygıyla kucakladığ­ımızı belirtmek isteriz. Konuyla ilgili tüm Çerkes vatandaşla­rımız ve ilgili derneklerd­en , istemeden ve gözden kaçarak yarattığım­ız hassasiyet için özür dilemeyi borç biliriz. Kamuoyuna duyurulur.”

Öte yandan, dün yapılan toplantıda konuyu gündemine alan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), söz konusu ifadeleri mevzuata aykırı buldu, ayrımcılık ve aşağılama suçlarında­n dolayı kanala para cezası kesti. Buna göre, Kanal D Eylül ayı reklam gelirlerin­in yüzde ikisini ceza olarak ödeyecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye