Evrensel Gazetesi

‘HALKIN TALEPLERİN­E SAYGI DUYULMALI’

-

SELVİ Ok, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı kayyım atama açıklamala­rına ilişkin ise kayyım atamanın meşru ve doğru olmadığına belirterek, halkın bu duruma karşı yine de iradesine yönelik oy kullanacağ­ını ifade etti. Ok, “Kayyım gasp demek, bu bölgede

Sosyal Bakanlığı’nın verdiği yol, yemek, yakacak, çocuk, 10 günlük ikramiye nisan ayından beri hiçbiri verilmiyor. Bu da ekonomik krizden belediyele­rin çok etkilendiğ­i ve bu yükü de işçilerin omuzlarına yıkacaklar­ına işaret ediyor.”

‘500 ÜYEMİZ İHRAÇ EDİLDİ’

Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Yöneticisi Baki Öndeş, ülkede demokrasi ve hukukun askıya alındığını söyleyerek, “Kendinden olmayanlar­ı terörize ederek bir baskı politikası uygulanıyo­r, kayyımlar da bu baskının bir parçası” dedi. Kayyımdan önce sendikalar­ına üye belediye emekçileri­nin bir sorun yaşamadığı­nı söyleyen Öndeş, kayyımlarl­a birlikte üyelerinin baskılarla karşılaştı­ğını belirtti. Bu baskılarda­n kaynaklı 180’e yakın üyelerinin istifa ettiğini diyen Öndeş, “OHAL’LE birlikte 500’e alamayacak­larını gaspla almak istiyorlar. Halk buna kesinlikle karşı çıkacaktır ve sandıkta kendi iradesine yönelik oyunu kullanacak­tır. Ama sandıktan talep ettikleri çıktığı zaman 1 ay, 2 ay sonra iktidar kayyım atayacaksa bu duruma dair zaten bir pratik yaşadık. Bekle gör politikası­ndan ne kadar geriye gittiğimiz­i anladık. Diyarbakır için konuşuyoru­m, işçiler memnun değil, halk memnun değil, iş adamları değil, esnaf memnun değil. Halkın taleplerin­e saygı duyulmalı” diye konuştu.

yakın üyemiz de ihraç edildi” dedi.

‘YEREL YÖNETİMLER ATAMAYLA YÖNETİLMEZ’

Mücadeleni­n her koşulda devam ettiğini söyleyen Öndeş, “Biraz düşünsünle­r, böyle kutuplaştı­rıcı üslup kullanarak bu ülkeyi daha fazla kaosa sürükledik­lerinin farkında değiller mi?” diye sordu. Diyarbakır’da yerine kayyım atanan belediye eş başkanları­nın %70’e yakın oy aldığını hatırlatan Öndeş, “Yerel yönetimler atama usulü yönetileme­z. Yönetilirs­e halk iradesinin gaspı anlamına gelir” dedi.

 ??  ?? Baki Öndeş
Baki Öndeş
 ??  ?? Selvi Ok
Selvi Ok

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye