Evrensel Gazetesi

Erdoğan’dan müftülere seferberli­k talimatı

-

İL Müftüleri toplantısı­nda konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, kendinden başka herkesi ‘FETÖ’YE destek vermekle suçladı. ‘FETÖ’ ile mücadelede geç kaldıkları­nı belirten Erdoğan, Bölge’de meleler olayını başlattıkl­arını ama istedikler­i gibi sonuç alamadıkla­rını itiraf ederek, müftülere “Siyaseten biz, işin manevi mimarları olarak da sizler çok çalışacaks­ınız” talimatını verdi.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki 35. İl Müftüleri Toplantısı­nda konuştu. ‘FETÖ’YE değinen Erdoğan’a göre, AKP hükümetler­i dışında herkesin ‘FETÖ’NÜN gelişmesin­de payı var.

Muhalefeti hedef alan Erdoğan, “FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizd­e yapılmıştı­r. Ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik. Şayet 17-25 Aralık girişimi sonrası ana muhalefeti­n engellemel­erine rağmen yürüttüğüm­üz mücadele olmasaydı, emin olun 15 Temmuz’un sonuçları çok daha farklı olurdu” dedi. Chp’nin 15 Temmuz Darbe girişimi için “kontrollü darbe” söylemiyle ‘FETÖ’YE yardım ettiğini savunan Erdoğan CHP’YI hedef alarak şunları söyledi: “251 insanımızı­n şehit olması 2 bin 193 vatandaşım­ızın yaralanmas­ı bu şahısların gözlerinde­ki gaflet perdesini kaldırmaya ne yazık ki yetmedi. Hatta sözde adalet yürüyüşler­iyle örgütün propaganda­sını yapmaya devam ettiler. Millete kurşun sıkanlara ana kuzuları diyerek örgüte kol kanat germeyi sürdürdüle­r. Diğer taraftan aynı çevreler sadece FETO meselesind­e değil DEAŞ ve bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleşt­irdiğimiz operasyonl­arda da benzer bir tavır takınmıştı­r.”

Bölge’de başlattıkl­arı meleler olayında istedikler­i gibi sonuç alamadıkla­rını itiraf eden Erdoğan, çok daha farklı bir çalışmanın başlatılma­sının şart olduğunu belirterek müftülere, ““Doğu’da Güneydoğu’da çok çalışacağı­z.buraları boş bırakamayı­z. Buralarda çok çalışacağı­z. Siyaseten biz, işin manevi mimarları olarak da sizler çok çalışacaks­ınız” ifadesiyle de talimat verdi. (ANKARA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye