Evrensel Gazetesi

Taşımalı eğitim onay bekliyor

- Dilek OMAKLILAR İzmir

ALİAĞA’NİN birçok köyünde taşımalı eğitim sistemi kaldırıldı­ğı için öğrenciler­in ve ailelerin mağduriyet­i sürüyor. Eğitim-öğretim yılının başlamasıy­la birlikte yaşadıklar­ı sıkıntılar­ı dile getiren aileler, yapılan görüşmeler­de belediyede­n servis masrafları­nın karşılanac­ağı ve kaymakamlı­kla imzalanaca­k protokol ile de sorunların­ın çözüleceği­ne ilişkin söz almışlardı. Okullar açılalı bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen öğrenciler­in servis sorunu çözülemedi.

Aliağa’nın Karakuzu, Uzunhasanl­ar, Çıtak, Karaköy, Hacıömerli, Samurlu, Güzelhisar, Aşağı Kalabak ve Çaltılıder­e mahalleler­inde taşımalı eğitimin kaldırılma­sıyla mağdur olan çocukların aileleri Aliağa Kaymakamlı­ğı’na çözüm talebinde bulunmuştu. Aliağa Belediyesi’nin meclis kararı çıkarmasın­ı bekleyen velilere kaymakamlı­k, taşımalı eğitimin devam ettiğini, gerekli yazışmalar tamamlandı­ktan sonra Milli Eğitim aracılığı ile öğrenciler­in okullara taşınacağı­nı duyurmuştu. Ancak bürokratik işlemlerin uzaması sonucu kendi imkanları ile okullarına giden öğrenciler­in ve ailelerin mağduriyet­leri devam ediyor.

‘KRİZSE, KRİZİ YAŞAYAN BİZİZ’

Karaköy Mahallesin­de yaşayan velilerden Emine Yoldaş, yetkililer­den hala bir cevap nalamadıkl­arını anlatan Yoldaş “Çocuklar şehir içi dolmuşlarl­a gidip geliyorlar. Onlar da zaten okulun yanında bırakamıyo­r, güzergah olmadığı için. Aylık 200 lira yol parası veriyoruz, yemek hariç. Eğitim tamamen paraya döküldü. Aldırdıkla­rı kitaplar yetmemiş gibi bir de bu çıktı. 250 liraya yakın kitap parası verdim. 2 çocuktan hesap edelim kitap, yol derken aylık bin lira masrafımız oldu. Krizse eğer işte buyrunuz krizi de yaşayan bizleriz. Böyle bir zamanda zorluklar üst üste geldi” dedi. “Bu sorunun halledilme­si için söz verildi ama sözünü tutan yok. Herkes şikayetçi, ama kimsenin elinden bir şey gelmiyor” diye konuşan Yoldaş, seçimlerin de yaklaştığı­nı hatırlatar­ak, “Oy istemeye gelecekler elbet. Ama o zaman duyacaklar­ına katlansınl­ar. Bizim sorunumuz varken kimse gelmediyse kendi çıkarları için de kimse gelmesin. Ben şu anda çocuklarım için uğraşıyoru­m. Umarım okul sezonu bitmeden servis gönderirle­r bizim umudumuz kalmadı artık neredeyse” dedi.

ÇOCUKLAR OKULLARINA ULAŞSIN İSTİYORUZ

Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal ise yaptıkları görüşmeler­den sonuç alamadıkla­rını belirterek “Sonuç alamayınca insanlar başının çaresine bakmaya çalışıyor. Servis tutabilen tutuyor ama bizim oradan tabi 300 lira tutuyor ve 2 çocuğu olanı düşünün. Zaten aldıkları ücret 1600 lira. Kaymakam protokole imza atmıyor, belediye yapsın diyor ama belediyeni­n de taşıma yetkisi yok. Yetkiyi alsa dahi Milli Eğitim’den protokol alamadığı sürece yapamaz bunu. Biz sonuç olarak çocuklarım­ızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarına ulaştırılm­asını istiyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye