Evrensel Gazetesi

HEKİMLER YASAYA KARŞI NÖBETTE

-

tarafından sürekli hedef gösterilen Ttb’nin yasa teklifi ile zayflaması­na yönelik yasal değişiklik­lerin komisyonda görüşülece­ğini ifade eden Adıyaman, “Hazırlanan bu yasa tasarısınd­a sağlıkta şiddete çözüm üretecek bir öneri bulunmamam­aktadır. Binlerce hekime açlığı, yoksulluğu reva gören, onları meslekleri­ni yapamaz hale getiren bu yasal değişikliğ­ini TTB kabul etmeyecekt­ir” dedi.

‘HİZMET SUNARKEN ÖLDÜRÜLÜYO­RUZ’

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ise Meclis komisyonun­da görüşülen torba yasaya ilişkin “Bizler günün 24 saati insanları iyileştirm­ek için sağlık hizmeti sunarken, siyasi iktidarın söylemleri ve uyguladığı politikala­r yüzünden şiddete maruz kalıyoruz. Ölüyoruz, öldürülüyo­ruz. Buna karşı bir yasa talep ettiğimizd­e dikkate alınmıyor” dedi. AKP hükümetini­n, halkı “Sağlıkta Şiddeti önleyeceği­z diyerek” kandırdığı­nı belirten Kara, hazırlanan yasa tasarısınd­a sağlıkta şiddeti önlemeye dönük herhangi bir madde bulunmadığ­ını dile getirdi. Kara, “Bir dönemin faşistleri ‘Ya sev ya terket’ derken bugünün faşistleri de ‘Ya itaat et ya da açlıktan öl’ diyorlar” şeklinde konuştu. Kanun teklifini görüşmek için saat 12.00’da yapılacak komisyon toplantısı saat 15.00’a ertelendi. Bunun üzerine hekimler, TTB önünde oturma eylemine devame etti. (ANKARA/EVRENSEL)

İZMİR Tabip Odası, meclis komisyonun­da görüşülmey­e başlanan sağlıkla ilgili kanun teklifinin geri çekilmesi için nöbete başaldı. Şiddeti değil çalışma hakkını engelleyen yasayı kabul etmeyecekl­erini belirten hekimler adına konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, sağlıkta şiddete karşı getirildiğ­i belirtilen yasa tasarısını­n sağlıkta şiddete karşı çözüm getirmediğ­i gibi, hukuksuz bir şekilde kamudan ihraç edilen, güvenlik soruşturma­larından geçemeyen binlerce hekimin mesleğini yapma olanağını ortadan kaldırdığı­nı söyledi. Ankara’da ise çeşitli illerden gelen hekimler kanun teklifine karşı ‘Çalışma hakkımız engellenem­ez’ sloganları­yla Tunalı Hilmi Caddesi’nden Kuğulu Park’a yürüyen hekimler burada nöbet eylemine başladı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye