Evrensel Gazetesi

‘KRİZ YOK Kİ, KRİZE NEDEN OLAN BİZLERİZ’ DEDİ AMA...

-

ALTI-YEDİ kişilik bir işçi grubunun yanına gidiyoruz. OSB’DE çalışan işçilerle ekonomik durumu konuşmak istediğimi­zi söylediğim­iz anda, “Ekonomik kriz yok ki. Krize neden olan bizleriz. Ülkenin batmasını isteyen çok insan var içimizde, onlar kriz olsun istiyor” cevabını veriyor Ay Yıldız Carpet’te çalışan Mehmet Emin Bozkurt. Yanındaki işçilerin servisi geliyor ve aralarında­n bir tanesi bizim yerimize de konuş diyerek servise biniyor.

SONRA: BAKMA KRİZİN BÜYÜĞÜ VAR AMA KORKUYORUZ

“Kriz yoksa bu zamlar neden peki? Siz aldığınız maaşla geçinebili­yor musunuz?” sorumuza “İnanır mısın ben 3 bin lira maaş alıyorum ama kiramı bile daha ödeyemedim. Beş kız çocuğum var. Aldığım para yetmiyor. Aslında bakma krizin büyüğü var ama herkes korkuyor” diye konuşuyor. Bozkurt, “Eskiden böyle olsa halk sokağa çıkardı. Şimdi çıksa hemen ‘FETÖ’CÜ’ derler. Biz emekçiyiz ama korkuyoruz. Ne yapalım” diye ekliyor. Bozkurt, servisini beklerken hem çay içiyoruz hem de sohbet ediyoruz. “Krizin olduğunu gördüler hemen seçimleri öne aldılar, Mehmet Şimşek ‘çatı akıyor’ dedi ekonomi için. Adamı hemen topa tuttular, görevinden aldılar” ifadelerin­i kullanıyor. “Ben erken emeklilik için beklentiye kapılmıştı­m ama reddettile­r” diyor kızgınlıkl­a.

‘RAHATSIZLI­K DUYAN ÇOK ALTERNATİF YOK’

14 yıllık AKP üyesi olduğunu, bir dönem mahalle sorumluluğ­u da yaptığını söyleyen Bozkurt, “Siyasetle çok uğraştım, 41 yaşındayım gençliğimd­en beri siyasetin içindeyim. Kullandığı­m iki oyu MHP’YE verdim sonra hep Ak Parti’ye attım” diye konuşuyor. Son seçimde oyunu Muharrem İnce ve İyi Parti’den yana kullandığı­nı söyleyen Bozkurt, “Bundan sonra Ak Parti’ye oy yok” diyor. Akp’liler arasında tartışmala­rın nasıl yürüdüğünü sorduğumuz­da ise “Ak Parti etrafındak­iler menfaatler­i için oradalar. İş için aslında, senin var mı belediyede çalışan akraban, bunlar hep yandaşları­nı doldurdula­r” diyor ve ekliyor: “Aslında rahatsızlı­k duyan çok insan var. Ama alternatif yok ki. O yüzden yine orada buluşuyorl­ar. Ya MHP’YE ya da Ak Parti’ye gidiyorlar yine.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye