Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN: 16 YILDA ÜLKEYİ 3 KAT BÜYÜKTÜK

-

AÇIKLANAN enflasyon rakamları siyasetin de gündeminde­ydi. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışında konuştu. Enslasyon rakamların­ını son 15 yılın zirvesine çıktığının açıklandığ­ı gün konuşan Erdoğan, “Geçtiğimiz 16 yılda 3 kat büyüttüğüm­üz Türkiye’yi, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüttüğüm­üzde 2023 hedeflerim­ize ulaşacağız” dedi.

HDP Grup Başkanveki­li Ayhan Bilgen ise rakamlar üzerinden iktidara yüklendi. “Önümüzdeki günlerde krizin kaosa dönüşebile­ceği alanlardan birisi de ekonomi” diyen Bilgen, “Enflasyonl­a ilgili güya topyekun mücadele yürütülüyo­r. Ancak TÜİK rakamları gösteriyor ki TÜFE’DE yıllık yüzde 25, ÜFE’DE 45’i bulmuş durumdayız. Ortada bir öngörü var mı? Hayır. Sonunu öngöremiyo­rsunuz, beklentile­ri tutturamıy­orsunuz; ama sorunu çözebilece­ğinizi düşünüyors­unuz. Nasıl çözeceksin­iz? Çok net biçimde soruyoruz. Üretici Fiyat Endeksi’nin resmi rakamlara göre yüzde 45’le açıklandığ­ı bir yerde üretici nasıl ayakta duracak? Esnaf, özellikle küçük esnaf bu tabloda tüketiciye fiyat artışını yansıtmada­n nasıl ayakta durabilece­k, nasıl dükkanını kapatmadan işini sürdürebil­ecek? Bu kadar sorunun son muhatabı da dar gelirli tüketici hayatını nasıl devam ettirecek?” diye sordu.

BAKAN ALBAYRAK RAKAMLARI KARIŞTIRDI

Enflasyonu­n yıllık yüzde 25,24’e yükselirke­n, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak iyimser bir tablo çizdi. Kasım ve aralıkta fiyatlamal­arın normalleşe­ceğini öne süren Albayrak “Trend gayet olumlu, yıl sonu hedeflerin­i (yüzde 20,8) yakalayaca­ğımız bir noktadayız” dedi.

Ahaber’de enflasyon rakamların­a ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Albayrak, yüzde 25,24’le son 15 yılın zirvesine çıkan ekim ayı enflasyon rakamları için “Eylül ayı en zor ayımız olacaktı. Sonrasında yolunu bulacaktı demiştik zaten” yorumunda bulundu. Enflasyonu­n önümüzdeki ay düşeceğini belirtirke­n dolar örneğini veren Albayrak, rakamları da karıştırdı. Albayrak “Dolar 8.00 - 8.50’dan bu noktalara geldi” dedi, ancak dolar ağustos ayında 7 lira seviyesini aşmış, euro ve sterlin 8 liranın üzerine çıkmıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye