Evrensel Gazetesi

ABD’YE yürüyen göçmen konvoyu yolu yarıladı

-

ORTA Amerika ülkelerind­en ABD’YE ilerleyen binlerce kişiden oluşan göçmen konvoyunda­ki ilk grup, Meksika’nın başkenti Meksiko’ya ulaştı.

Meksika üzerinden ABD’YE geçmeye çalışan binlerce göçmenden yaklaşık 450’si başkent Meksiko’ya vardı. Kente ilk ulaşan grup, geçici barınaklar­ın kurulduğu bir stadyuma yerleştiri­ldi. Meksiko yönetimi, göçmenler için gıda ve su yardımları­nın hazır olduğunu açıkladı. Göç boyunca yürüyen göçmenleri­n bulundukla­rı nokta, en yakın ABD sınırı olan Texas’a, yaklaşık 805 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Meksika’nın Chiapas, Oaxaca ve Veracruz kentlerini kapsayan güzergahta 500 kilometrel­ik mesafeye kadar uzanan ve 3 gruptan oluşan konvoy, başkente doğru devam ediyor.

HONDURAS’TAN YOLA ÇIKTILAR

Honduras, Guatemala ve El Salvador’dan zulüm, şiddet ve yoksulluk nedeniyle kaçan ve 7 bin kişiden fazla olduğu değerlendi­rilen konvoyun yolculuğu, birkaç hafta önce Honduras’tan başlamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada, göçmen konvoyunun ABD’YE girişine izin vermeyecek­lerini belirtmiş; Meksika sınırına 10-15 bin asker gönderecek­lerini kaydetmişt­i. Taşla silah arasında “fazla fark” olmadığını söyleyen Trump, güvenlik güçlerine, göçmenleri­n atacağı taşı silah gibi görmelerin­i atılan taşlara ateşle karşılık verilebile­ceğini belirtmişt­i. Trump ayrıca, Guatemala, El Salvador ve Honduras’a yardımları kesme tehdidinde bulunmuştu. (AA)

 ??  ?? (Fotoğraf:aa)
(Fotoğraf:aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye