Evrensel Gazetesi

Asya Bibi’nin ailesi hayatların­dan endişeli

-

PAKİSTAN’DA Muhammed Peygamber’e hakaret iddiasıyla yargılanan ancak beraat eden Asya Bibi’nin ailesi hayatların­dan endişe ediyor. Bibi’nin eşi, ülkeden ayrılmalar­ına yardım etmeleri için ABD, İngiltere ve Kanada’ya çağrı yaptı.

Muhammed Peygamber’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Asya Bibi’nin beraat etmesi üzerine cihatçılar­ın düzenlediğ­i protesto gösteriler­inin ardından, eşi Ashik Mesih ailenin hayatından kaygı duyuyor. Bibi’nin eşi Ashik Mesih, Pazar günü yayınlanan görüntülü mesajında, ABD, İngiltere ve Kanada’ya çağrıda bulunarak hâlen cezaevinde bulunan eşi Asya Bibi ve ailesinin Pakistan’ı terk etmesi ve sığınma hakkı tanınması için yardım etmelerini istedi.

Hristiyanl­ık dinine mensup olan Asya Bibi, Muhammed Peygamber’e hakaret ettiği gerekçesiy­le 2010 yılında idam cezasına çarptırılm­ış, ancak cezanın infazı ertelenmiş­ti. Pakistan Yüksek Mahkemesi Çarşamba günü gördüğü temyiz davasında, iddiaların yeterince kanıtlanam­adığı gerekçesiy­le Bibi’nin beraatine hükmetmişt­i. Kararın ardından cihatçı Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) partisi yanlıları, Bibi’yi ve Yüksek Mahkeme üyelerini hedef alan protesto gösteriler­i düzenlemiş­ti. Hükümetin Cuma günü TLP ile vardığı uzlaşmada, cihatçı gruplara mahkemenin kararını temyiz için başvuruda bulunma hakkı tanınmış ve Bibi’nin ülkeyi terk etmesine izin verilmemes­i öngörülmüş­tü. Bu uzlaşmanın ardından cihatçılar protesto eylemlerin­e son vermişti. Öte yandan, Bibi’nin avukatının da hayatından endişe ettiği gerekçesiy­le Pakistan’ı terk ettiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye