Evrensel Gazetesi

DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

-

WAFF 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde Angola’ya penaltılar­da 5-4 mağlup olan Türkiye Ampute Milli Takımı, dünya ikincisi oldu.

Türkiye Futbol Federasyon­unun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destekledi­ği, Bedensel Engelliler Spor Federasyon­u bünyesinde­ki Ampute Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde Angola ile karşılaştı.

Meksika’nın San Juan de los Lagos kentinde gerçekleşt­irilen organizasy­onda, şampiyonlu­k maçının ilk yarısında Rahmi Özcan’ın paslarına hareketlen­en Serkan Dereli, kaleciyle karşı karşıya pozisyonla­rda golü bulamadı. Mücadeleni­n 24. dakikasınd­a Rahmi Özcan ve Şehmus Erdinç’in arka arkaya şutlarında top direğe çarptı. İki takım da skoru değiştirem­eyince ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda da rakibine oranla daha çok gol pozisyonun­a giren milliler, golü bulamayınc­a maçın normal süresi de 0-0 eşitlikle sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.

Onar dakikalık iki uzatma bölümünde de iki takım golü bulamadı ve müsabaka penaltı atışlarına gitti.

Türkiye’de Barış Telli, Muhammet Yeğen, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Kaptan Osman Çakmak 5. penaltıyı kaçırdı. Angolalı futbolcula­r penaltılar­da hata yapmayınca maçı 5-4 kazandı.

Son dünya ikincisi Angola’nın şampiyon olduğu organizasy­onu Türkiye ikinci sırada tamamladı. Milli futbolcula­r, mağlubiyet­in ardından büyük üzüntü yaşadı.

FİNAL YOLU

Grubunda Kenya’yı 4-1, Liberya’yı hükmen 3-0 ve ABD’YI 5-1 mağlup ederek adını ikinci tura yazdıran milliler, bu turda İrlanda’yı 40 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rusya’yı 5-1 mağlup eden Milli Takım, yarı finalde ev sahibi Meksika’yı da 4-0’lık skorla geçerek finalde mücadele hakkı elde etti.

Kuruldukta­n kısa süre sonra uluslarara­sı alanda başarıları­yla dikkati çeken Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonal­arında elde ettiği ikincilikl­erin ardından geçen yıl İstanbul’da düzenlenen organizasy­onda şampiyonlu­ğuna ulaşarak önemli bir başarı yakaladı.

2007, 2010, 2012 ve 2014’teki dünya kupalarınd­a üçüncülük elde eden milli takım, finalde Angola’ya yenilerek bu sefer ikincilik yaşadı.

(İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye