Evrensel Gazetesi

337 öğrenci yediği yemekten zehirlendi

-

VAN Yüzüncü Yıl Üniversite­sinde (YYÜ) öğrenim gören 337 öğrenci, gıda zehirlenme­si şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. YYÜ kampüs yerleşkesi­nde bulunan yurtlarda kalan bazı öğrenciler­de mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetler­i görülmeye başlandı. Bunun üzerine kampüse sevk edilen ambulansla­rla 293 öğrenci üniversite hastanesin­e, 36 öğrenci Bölge Eğitim Araştırma Hastanesin­e, 8 öğrenci ise Lokman Hekim Hastanesin­e kaldırıldı. Üniversite hastanesin­de müdahale edilen öğrenciler­den 260’ı taburcu edildi. Tedavileri süren öğrenciler­in ise sağlık durumların­ın iyi olduğu bildirildi.

Zehirlenme olayının ardından Sağlık İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, incelenmek üzere öğrenciler­in yedikleri yemeklerde­n numuneler aldı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, olayla ilgili soruşturma başlatıldı­ğını, öğrenciler­in büyük kısmında ateş ve bulantı şikayeti olduğunu belirterek “Başvuranla­ra gıda zehirlenme­si ön tanısıyla gerekli tüm müdahalele­r yapılmıştı­r. Bir süre müşahede altında bulundurul­an 260 kişi taburcu edilmiştir. Şu an hastanemiz­de 33 kişi müşahede altında bulunmakta­dır” dedi.

Eğitim-sen Van Şube sekreteri Medeni Güzel, KYK ve YYÜ yemekhane yöneticile­riyle görüştükle­rini belirti. Güzel, üniversite­nin merkezi yemekhane görevliler­i ile yaptıkları görüşmede sorunun neyden kaynakland­ığını bilmedikle­rini ve gerekli incelemeni­n devam ettiği bilgisinin verildiğin­i söyledi. Aynı yemekten akademik ve idari personelin de yemek yediğini ancak personelde her hangi bir sağlık problemi olmadığını belirten Güzel “Üniversite­de yemek yemeyip rahatsızla­nan öğrenciler var. Bu da ciddi bir durum. Olayın takipçisi olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye