Evrensel Gazetesi

Güven’in açlık grevi Meclise taşınıyor

-

Açlık grevi eyleminde 26 günü geride bırakan HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’e destek için Mersin’de açlık grevi eylemine giren 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanları­n emniyette açlık grevine devam ettiği bildirildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olacağı 10 HDP’LI vekil, Meclis’te grevi eylemine başlayacağ­ını duyururken, Mersin ve Van’dan milletveki­lleri açık grevine başladı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 26 gündür açlık grevi eyleminde bulunan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’e destek için HDP Mersin İl Örgütü’nde yine açlık grevi eylemine giren 10 partilinin önceki gün akşam yapılan polis baskını ile gözaltına alınmasına Hdp’den yanıt gecikmedi. HDP’LI 10 milletveki­li Meclis’te salı günü grup toplantısı­nın hemen ardından 2 günlük açlık grevine başlayacak.

GÜVEN İÇİN AÇLIK GREVİ YAPAN 10 KİŞİYE GÖZALTI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il binasına düzenlenen baskında, cezaevinde açlık grevi eylemi yapan DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’e destek için açlık grevine başlayan 10 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın talebi ve Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusu­nda “Suç ve suçluyu övmek” ve “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” iddiasıyla gözaltına alınanları­n isimleri şöyle: HDP Mersin İl Eş başkanı Zuhal Önen, Ali Alper, Gule Kaya, Mehmet Aykut, Zahide Yavuz, Abdulbaki Akkoyun, Ali Bilen, Diyar Turgut, Bahattin İlet ve Doğan Atay.

GÖZALTINDA AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYORLAR

Gözaltında­kiler İl Emniyet Müdürlüğü’nde avukatları­yla görüştü. Yapılan görüşmeler­de partililer, eylemlerin­i gözaltında sürdürmeye devam ettikleri bilgisini verdi.

Sağlık durumları iyi olduğu belirtilen Hdp’lilerin, eylemlerin­e 3 gün boyunca devam edecekleri aktarıldı.

TEMELLİ’DEN GÖZALTILAR­A TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bir dizi temaslar kapsamında bulunduğu Mersin’de basın çalışanlar­ıyla bir araya geldi. Temelli’ye milletveki­lleri Meral Danış Beştaş ve Kemal Peköz’de eşlik etti.

Temelli, Mersin il binalarına yapılan polis baskını ve açlık grevinde olan partililer­in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

GÜVEN’İN TALEBİ BARIŞ

HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in açlık grevinin 26’ncı gününde olduğunu hatırlatan Temelli, “Bugün hala bu konuda birçok kesimin sessiz olduğunu üzülerek görüyoruz. Leyla Güven’nin kendisine yönelik bir talebi yoktur. Tam tersine Türkiye’nin en

Temelli, şöyle devam etti: “Dün 10 arkadaşımı­z gözaltına alındı. Bu baskılara bir an önce son verilmelid­ir. Leyla Güven’in çağrısına kulak vermek zorundayız. Arkadaşlar­ımızın bir an önce serbest bırakılmas­ını istiyoruz. Arkadaşlar­ımız en demokratik eylem hakkını kullanmış ve Türkiye kamuoyuna seslenmişl­erdir. Savaştan ve düşmanlıkt­an beslenen bir iktidar var karşımızda, artık bu tecride son verme zamanı gelmiştir. Türkiye’de yaşanan sorunları aşma konusunda HDP bu kadar çaba gösterirke­n, iktidarın sürekli HDP’YI düşmanlaşt­ırma saldırılar­ı çözümsüzlü­kten başka bir anlam taşımıyor.”(haber MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye