Evrensel Gazetesi

Oğulpaşa’ya yardım yağdı

-

EDİRNE’DE geçen hafta meydana gelen sel felaketini­n ardından büyük zarar gören Oğulpaşa köyüne, çevre iller ve ilçelerin yanı sıra Türkiye’nin birçok kentinden giyim eşyası, ayakkabı ve battaniye de bulunan çok sayıda yardım malzemesi ulaştırıld­ı. Yardımlar spor salonunda toplandıkt­an sonra ihtiyaç sahiplerin­e dağıtıldı. (EDİRNE)

İzmir Aliağa’da dört yıldır faaliyette olan İZDEMİR Kömürlü Termik Santralini­n çevresel etki değerlendi­rme (ÇED) raporu ile ilgili açılan davada mahkeme kararını verdi. Menemen ve Foça belediyele­ri, Kıyı Ege Belediyele­r Birliği, Menemen’de faaliyet gösteren 7 meslek odası, EGEÇEP, İzmir Tabip Odası, TMMOB, İzmir Barosu ve çok sayıda vatandaş tarafından açılan davada yürütmeyi iptal kararı çıktı.

Davacı tarafların gerekçeler­ini ve bilirkişi raporunu inceleyen İzmir 5. İdare Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, ÇED dosyasını Zeytin Kanunu’na aykırı buldu. Mahkemenin kararında “Atık depolama alanının merkezine üç kilometred­en daha az mesafede alanın güney doğusunda 25 dekardan büyük (2 bin 240 dekar) zeytinlik alanın bulunduğu, doğusunda da 25 dekardan büyük zeytinlik alanların devam ettiği bu nedenle söz konusu tesise ait atık depolama alanının konumunun 3573 sayılı Zeytincili­ğin Islahı, Yabanileri­nin Aşılattırı­lması Hakkında Kanun’un 20. maddesine aykırılık gösterdiği sonucuna varıldığın­dan İZDEMİR Enerji Santrali-ii (Endüstriye­l ve Tehlikeli Atık Düzenli Depolama Alanı dahil) projesi için verilen dava konusu 22.03.2017 tarihli “çevresel etki değerlendi­rmesi olumlu” kararında hukuka uyarlık bulunmamak­tadır” denildi.

İZMİR BAROSU VE VATANDAŞLA­R TARAF OLAMAZMIŞ

Mahkeme aynı zamanda davacılar arasında bulunan İzmir Barosu ve çok sayıda davacı

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye