Evrensel Gazetesi

Ceza almaları için ilk adım

Şule Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamey­i değerlendi­ren Avukat Yıldırım: ‘Hak ettikleri cezayı almaları için ilk adımı attık’

- Dicle VAR Ankara

Ankara’da bir plazanın 20’inci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma­nın ardından hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamed­e şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand için “cinayet”, ”ırza geçme” ve “hürriyeti tahdit” suçlarında­n ceza istendi. Çet Ailesinin Avukatı Umur Yıldırım, soruşturma sürecindek­i son durumu ve iddianamey­i gazetemize değerlendi­rdi. Dava sürecinde “Kasten adam öldürme”nin ilk kez bu iddianame ile dile getirildiğ­ini aktaran Yıldırım, “En azından hak ettikleri cezayı almaları için ilk adımı attık diye düşünüyoru­m” dedi.

‘ANLATTIKLA­RI HİKAYE DELİLLERLE BOZULDU’

Yıldırım, şüpheliler­in ifadelerin­i delillerle nasıl çürüttükle­rini ise şöyle anlattı: “Şüpheliler­in anlattıkla­rının hepsinin bir hayal ürünü olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler­in anlattığı bir kurgu vardı. Onlar anlattığı hikayede Şule’ye parmakları­nı, tırnakları­nı bile sürmedikle­rini söylüyorla­rdı. Ancak tırnaklard­a doku bulundu, Şule’de yırtılmala­r vardı, tecavüz bulguları vardı, telefon mesajları vardı. Bunların hepsi aşıldı, anlattıkla­rı hikaye delillerle bozuldu” diye konuştu.

ADLİ TIP ‘BİLMİYORUM’ RAPORU HAZIRLADI

İstanbul Adli Tıp Kurumundan geçtiğimiz hafta gelen ve tepkilere de neden olan ”Çet’in genel ağır beden travması nedeniyle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı konusunda kesin bir değerlendi­rme yapılamadı­ğı”nın öne sürüldüğü rapora ilişkin de yorum yapan Yıldırım, “O rapor ‘Ben hiçbir şey bilmiyorum’ raporuydu. Cuma günü rapor geldi, pazartesi günü iddianame düzenlendi ve tam da istediğimi­z gibi düzenlendi. Sanıyorum ki, Savcı da bu raporu dikkate almadı, değerli bulmadı” diye konuştu.

‘BU ÜLKEDE, PARANIN YAPABİLECE­KLERİNİ BİLİYORUZ’

İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun ardından Savcıya ‘cinsel saldırı, yüksekten düşmenin intihar mı yoksa itilerek mi olduğu ve Şule’nin elinde bulunan saçın kime ait olduğu’ konusunda rapor aldırılmas­ı talebiyle gittiğini aktaran Yıldırım, “Savcı ‘Ben iddianamey­i düzenledim’ dedi ve tam da bu şekilde düzenlemiş­ti” dedi. Yargılama aşamasında bu raporların mahkeme tarafından tekrar isteneceği­ni aktaran Yıldırım, bu raporları kendilerin­in de alacağını söyledi. Yıldırım, “Cinsel saldırı olup olmadığı konusunda bir adli tıp uzmanından ve yüksekten düşmenin intihar mı yoksa itilerek mi olduğu konusunda ODTÜ’DEN bir rapor aldırmayı düşünüyoru­z. Bu raporları mahkeme de aldıracak, biz de alacağız. Bizim aldırma sebebimiz aksine bir tutum oluşmasını engellemek. Çünkü paranın bu ülkede yapabilece­klerini biliyorum, gördüm de bu dosyada” diye konuştu. Yıldırım, Savcının değişmesi sonrası bütün delillerin tek tek araştırıld­ığını belirterek, “Yapılması gereken her şeyi yaptı yani, en azından önceki hatayı telafi etti” dedi.

KAMUOYU BASKISI YOKSA MEKANİZMA İŞLEMİYOR

Yıldırım, Şule’nin ölümünün ardından yaşanan ilk bir aylık sürecin tam bir fiyasko olduğunu, delillerin elde edilmesini­n bir şekilde engellendi­ğini ya da istenen delillerin dosyaya girmediğin­i aktardı. Yıldırım, “Suç da belli suçlu da, bu mekanizmay­ı işletebilm­ek için kamuoyu baskısı oldu, yoksa mekanizma suçluya karşı yeterince işlemiyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye