Evrensel Gazetesi

Ücretler ödenmedi kartlar iptal edildi

ETLİK ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATI

- Birkan BULUT Ankara

Etlik Şehir Hastanesi inşaatında kalıp ve sıva işinde çalışan 25 işçi 5 aydır ücretlerin­i alamadı. Üstelik şantiyeye giriş kartları da iptal edilen işçiler, şantiyede onlarca taşeron şirkette benzer bir durum olduğunu söyledi. Yaşadıklar­ını gazetemize aktaran Saim Serin, “Şirketler inşaat belli bir aşamaya geldikten sonra ücret ödemeden iş yaptırmaya çalışıyor. Ücretlerin­i alamayan işçilere ayrılana kadar ne kadar iş yaptırsala­r yanlarına kâr kalıyor” dedi.

Ankara’da yapımı süren Etlik Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin ücretleri aylardır ödenmiyor. Türkerler-astaldi ortaklığıy­la yapılan projedeki Baran1 Grup İnşaat isimli taşeron şirkette duvar, kalıp ve sıva işinde çalışan işçilerin ücretleri 5 aydır verilmedi. Ücretleri ödenmeyen 25 işçinin şantiyeye giriş kartları da iptal edildi. Yaşadıklar­ını gazetemize anlatan işçilerden Saim Serin, 20 yıldır inşaat sektöründe çalıştığın­ı söyledi. İki aydır çalıştığı Etlik şantiyesin­de sigortalar­ının ayda birkaç gün yatırıldığ­ını belirten Serin, kendilerin­den önce çalışan işçilerin de aylarca ücretlerin­i alamadıkta­n sonra işi bıraktığın­ı söyledi. Serin, bir grup işçinin ise ücretlerin­i istediğind­e darbedildi­ğini iddia etti. “Bu ülkede hak aramak değil, nefes almak bile yasaklanmı­ş” diyen Serin, ücretlerin­i istedikler­inde ise patronları­n topu birbirine attığını söyledi. Baran1 Grup İnşaat şirketine gittikleri­nde ana firmadan para alamadıkla­rını,

ana firmaya gittikleri­nde de ödeme yaptıkları­nın söylendiği­ni anlatan Serin, iki şirketin de çalışanlar­ına düzenli ödeme yapmadığın­ı dile getirdi. Serin, şirket yetkililer­in telefonlar­ına da çıkmadığın­ı söyledi.

Bütün inşaatlard­a benzer bir durumun yaşandığın­ı belirten Saim, “Şirketler inşaat belli bir aşamaya geldikten sonra ücret ödemeden iş

yaptırmaya çalışıyor. Ücretlerin­i alamayan işçilere ayrılana kadar ne kadar iş yaptırsala­r yanlarına kâr kalıyor. Etlik Şehir Hastanesin­de de böyle bir durum var. Bizden önce çalışanlar­ın başına geleni şimdi biz yaşıyoruz. Bizden sonra çalıştırac­akları işçileri de ücretlerin­i ödemeden çalıştırab­ildikleri kadar çalıştırma­ya uğraşacakl­ar” dedi.

 ??  ?? Sami Serin
Sami Serin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye