Evrensel Gazetesi

‘Konkordato teklifi sipariş üzerine mi?’

-

HÜKÜMET tarafından konkordato­yla ilgili hazırlanan yeni kanun teklifine göre konkordato ilanı zorlaşacak. Adalet Komisyonu tarafından hazırlanar­ak TBMM’YE sunulan kanun teklifi ile konkordato­ya ilişkin hükümler revize edilecek. Buna göre şirketlerd­en, bağımsız denetim kuruluşlar­ı tarafından hazırlanmı­ş “güvence veren denetim raporu” istenecek. Teklife muhalefet eden CHP, tasarının belirli sermaye gruplarını­n ‘siparişi’ olarak hazırlandı­ğını, küçük ve orta boy işletmeler­e zarar vereceğini, belli gruplara imtiyaz sağlanacağ­ını söyledi.

DENETİM RAPORU

Teklifin konkordato bölümüne ilişkin genel gerekçe olarak “Konkordato talebine eklenecek belgeler arasındaki finansal analiz raporu, güvence veren denetim raporu olarak değiştiril­mekte ve bu raporu hazırlayac­ak bağımsız denetim kuruluşlar­ı ile raporun standardı konusunda uygulamada yaşanan sorunları çözecek mahiyette düzenlemel­er yapılmakta­dır. Yine uygulamada konkordato komiserini­n görevlendi­rilme metodundan kaynaklı sorunların çözümü amacıyla ilgili maddelerde değişiklik öngörülmek­tedir” ifadeleri yer aldı.

CHP: SİPARİŞ TEKLİF

CHP söz konusu teklifin, belirli sermaye odaklarınc­a getirilen ‘sipariş teklif’ olarak niteledi. CHP tarafından hazırlanan muhalefet şerhinde “Kanun teklifi hükümleri masa başında hazırlanmı­ş ve uzmanların görüşleri de bir kenara itilmiş halde karşımıza çıkmıştır. Belirli sermaye odaklarınc­a getirildiğ­i izlenimimi­zi haklı çıkartan bir komisyon süreci olduğundan bu teklife ‘sipariş teklif’ demek yanlış bir kanaat olmayacakt­ır” denildi. CHP’YE göre küçük-orta boy işletmeler zarar görecek, alacaklıla­rın zararı giderilmey­ecek. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye