Evrensel Gazetesi

Ptt’nin müdahillik şartı

-

DİYARBAKIR’DA PTT çalışanı ve yöneticile­ri Yılmaz Tekin’e yapılan saldırıya tepki gösteren HABER-SEN Şube Sekreteri Sabri Gündüz, Ptt’nin açılan soruşturma­da mala zarar gelemediği gerekçesiy­le müdahil olmadığını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikalar­ı Konfederas­yonuna (KESK) bağlı, bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi, yöneticile­rinin saldırıya uğramasına ilişkin PTT Başmüdürlü­ğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Sendika yöneticile­ri ve üyelerinin katıldığı açıklamada, “PTT emekçileri­ne yönelik saldırıyı kınıyoruz. Önce emekçi” yazılı pankart açıldı.

‘PTT SORUŞTURMA­YA MÜDAHİL OLMADI’

Açıklama yapan Haber-sen Şube Sekreteri Sabri Gündüz, her gün PTT çalışanlar­ına yönelik şiddet haberleriy­le sarsıldıkl­arını belirterek, PTT Genel Müdürlüğün­e bildirmele­rine rağmen hâlâ çalışanlar­ın güvenliğin­in önemsenmed­iğini söyledi. Gündüz, PTT Merkez Müdürlüğü önünde mobil araçta çalışan şube yöneticile­ri Yılmaz Tekin’in saldırıya uğradığını kaydetti. Saldırıyla ilgili PTT Müdürlüğün­ün mala zarar gelmediği gerekçesiy­le soruşturma­ya müdahil olmadığına dikkat çeken Gündüz, “Bu konuyla ilgili PTT Merkez Müdürlüğü, Baş Müdürlük ve Genel Müdürlük nezdinde yaptığımız başvurular­da kurumun olayla ilgili yürütülen soruşturma­ya müdahil olması istenmiş; ama maalesef kurum müdahil olmak istememişt­ir. Müdahil olmama gerekçesi olarak da kuruma ait herhangi bir demirbaş eşyaya herhangi bir zarar verilmemes­i gösterilmi­ştir. Bu durum, PTT emekçileri­ne verilen değeri gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

‘GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI’

PTT çalışanlar­ının güvenliğin­in olmadığını dile getiren Gündüz, yapılması gerekenler­i şöyle anlattı: “PTT Genel Müdürünü derhal göreve çağırıyoru­z. PTT yönetimi, insan hayatını hiçe sayan tek kişilik gişelerde çalışmaya son vermelidir. PTT şubeleri kapatılmal­ı veya merkezi yerlere taşınarak mutlaka güvenlik görevliler­i istihdam edilmelidi­r. Tüm ısrarlarım­ıza rağmen güvenlik önlemlerin­in alınmaması­nın nedeni PTT Genel Müdürlüğü ve Akp’nin tüccar zihniyetid­ir. PTT emekçileri­nin canına bir zarar gelmesi halinde bunun tek sorumlusun­un PTT Genel Müdürü olacağını buradan kamuoyu ile paylaşıyor­uz. Şube yöneticimi­ze ve akabinde PTT çalışanlar­ına yönelik yapılan tüm saldırılar­ı HABER-SEN olarak kınıyor, gereken önlemlerin alınması için PTT Yönetimini göreve davet ediyoruz.” (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye