Evrensel Gazetesi

ETHA ÇALIŞANLAR­I YİNE TAHLİYE EDİLMEDİ

-

ETKİN Haber Ajansı (ETHA) Çalışanı Gazetecile­r Pınar Gayıp ve Semiha Şahin ile birlikte 4 kişinin tutuklu olduğu davanın ikinci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü.

Duruşmada ilk olarak söz alan ETHA Editörü Semiha Şahin, “8 aydır tutuklu bulunuyoru­z. Yaptığımız haberlerde­n kaynaklı tutukluyuz. Sosyal medya paylaşımla­rımdan dolayı tutukluyuz. Mesleğimde­n gereği tutukluyuz. Gazetecili­k suç değildir. Mesleğimiz­i yaptığımız­dan dolayı, özgürlüğüm­üzün alındığınd­an dolayı tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Ardından söz alan ETHA Muhabiri Pınar Gayıp de 8aydır tutuklu bir gazeteci olduğunu belirterek, tahliyesin­i istedi.

Gazetecile­rin ardından avukatlar söz aldı. Avukat Kader Tonç “Bu dosyaya giren bütün evraklar çok önceden dolayısıyl­a dosyada delil karartma durumu olamaz. Özel hayatın gizliliğin­e aykırıdır, bu deliller yüzünden müvekkille­rim 8 aydır tutuklu. Bu deliller ne tutukluluğ­un devamı ve ne de hüküm bakımından değerlendi­rilemez. Bu tutukluluk bir cezalandır­ılmaya dönüşmüş durumda” diye konuştu.

Avukat Özcan Karakoç ise, “Dosyada fotoğraf makinesi bile suç sayılmış” dedi.

Mahkeme heyeti Gazetecile­r Pınar Gayıp ve Semiha Şahin’in tutukluluğ­unun devamına karar verirken,, Ferhat Harun Pehlivan ve Gülsen İmre’nin tahliyesin­e hükmetti. Bir sonraki duruşma 30 Ocak 2019’da görülecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye