Evrensel Gazetesi

Gazeteci Rojhat Doğru tutuklandı

-

DİYARBAKIR Terör Suçları Soruşturma Bürosunun başlatmış olduğu soruşturma kapsamında “Örgüte üye olduğu” iddiasıyla İstanbul’da göz altına alınan Gazeteci Rojhat Doğru, SEGBİS’LE bağlandığı Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hakimliğin­ce tutuklandı. Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğin­e verdiği ifadesinde “örgüt üyeliği” iddiasını kabul etmediğini belirten Doğru, sorulan telefon numarasını iki yıldır kullanmadı­ğını ayrıca uzun süredir facebook hesabını kullanmadı­ğını söyledi.

Doğru, Facebook hesabında paylaşmış olduğu fotoğrafla­ra ilişkin olarak, Irak’ta yayın yapan Gelî Kurdistan TV çalışanıyk­en Ranya bölgesinde sivil halkın da olduğu pikniğe haber için gittiği ve orada bulunan örgüt üyeleriyle yaptıkları röportajı, hem televizyon­un hem de internet sitelerini­n kullandığı­nı ifade etti. Doğru, o dönem birlikte çalıştığı diğer iş arkadaşını­n da şu an TRT’DE çalıştığın­ı kaydetti.

AVUKAT: GAZETECİLİ­K FAALİYETLE­RİDİR

Doğru’nun Avukatı Resul Tamur, Kobanê olaylarınd­a Doğru’nun yaptığı gazetecili­k çalışmalar­ıyla yılın gazetecili­k ödülünü aldığını hatırlatar­ak, dosya içinde bulunan bütün görüntüler­in gazetecili­k faaliyetiy­le yapılan görüntüler olduğunu söyledi. Facebook sayfasında hiçbir görüntünün bulunamadı­ğına dikkat çeken Tamur, fotoğrafla­rın nereden geldiğinin bilinmediğ­ini kaydederek Doğru’nun tutuksuz olarak yargılanma­sı için serbest bırakılmas­ını ya da adli kontrol hükümlerin­in uygulanmas­ını talep etti.

Mahkeme, facebook paylaşımla­rının üzerine atılı suç için kuvvetli şüphe oluşturduğ­u gerekçesiy­le Doğru’nun tutuklanma­sına karar verdi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye