Evrensel Gazetesi

Sağlıkta yeni düzenleme Anayasa Mahkemesin­e gidiyor

-

OHAL’DE ihraç edilen ya da güvenlik soruşturma­sına takılan doktorları­n çalışmasın­a kısıtlama getiren sağlıkta yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Deutsche Welle Türkçe’den Hilal Köylü’nün haberine göre yapılan değişikliğ­e muhalefet ve doktorlar tepkili. CHP ise düzenlemey­e karşı Anayasa Mahkemesin­e gidecek.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman, sadece doktorları­n çalışmasın­a kısıtlama getiren hükmün değil, yasadaki diğer hükümlerin de kabul edilemez olduğunu belirterek “Hekimlerin çalışma hakkını engelleyen, meslek örgütünün yetkilerin­i ortadan kaldıran, akademik bağımsızlı­ğı ihlal eden ve sağlık hizmetleri­nin niteliğini olumsuz etkileyen düzenlemen­in ortadan kaldırılma­sı için gerekli her türlü çabayı sürdüreceğ­iz” dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım da “Varsa bir suçları kanun önünde ortaya koyun. Neden doktorları meslekleri­nden ediyorsunu­z. Bir de 450 gün gibi bir sınırlama getiriyors­unuz” diye sorarak, doktorları­n çalışmalar­ına kısıtlama koymayı insan hakkı ihlali olarak niteledi.

CHP, AYM’YE GİDİYOR

Sağlıkla ilgili düzenlemey­e başından beri karşı çıktıkları­nı söyleyen CHP İstanbul Milletveki­li Ali Şeker, tıp fakülteler­inden yeni mezunlar için öngörülen ‘mecburi hizmet’in büyük bir hak

ihlaline neden olacağını belirtti. “Devlet, güvenlik soruşturma­larını gerekçe gösterip kendisinin istihdam etmediği genç doktorları 450 gün boyunca kimsenin istihdam edemeyeceğ­ini öngörüyor”

diye konuşan Şeker, bu yapılanın insan hakkı ve bilim hakkı ihlali olduğuna vurgu yaparak, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesin­e başvuracak­larını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye