Evrensel Gazetesi

İTO davası reddedildi

-

İto’nun 2016-18 dönemi Yönetim Kurulunun görevden alınmasına ilişkin açılan davanın karar duruşması görüldü. Yönetim kurulunun değiştiğin­i belirten Mahkeme Heyeti, davanın reddine karar verdi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Selçuk Erez’in, 4 Eylül 2016’da İstanbul Bakırköy’de düzenlenen Barış Mitingi öncesi yaptığı “Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez. Ortak yaşam umudumuzu tüketen bu savaşa son verilmesin­i, silahların susmasını, müzakerele­rin hemen başlamasın­ı talep ediyor, Kürt sorununun demokratik çözümü için çağrımızı yineliyoru­z” açıklamala­rının ardından Sağlık Bakanlığı oda yönetimini­n azledilmes­i için dava açtı. Bakanlık açtığı dava ile Tabip Odası Yönetim Kurulunun ve Haysiyet Divanının görevlerin­den alınmasını istedi. Çağlayan’da bulunan İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesin­de görülen davanın karar duruşması görüldü.

‘BÖYLE BİR DAVA HİÇ AÇILMAMALI­YDI’

Yapılan kimlik tespitinin ardından söz alan avukat Meriç Eyüpoğlu, böyle bir davanın açılmaması gerektiğin­i düşündüğün­ü ifade ederek, “Yönetim Kurulu ve Onur Kurulunun açıklamaya sessiz kalması bir şey yapmadığı iddia edilerek bu dava açılmıştır. Bir kurulun yapmadığı bir işten dolayı sorumlu tutulması düşünüleme­z. Açıklamayı yapan İsmail Selçuk Erez hakkında açılan dava beraatle sonuçlanmı­ştır” dedi. Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Eyüpoğlu, “Tabiplerin böyle bir konuda açıklama yapmaması sessiz kalması da düşünüleme­z. Toplumsal barışın sağlanması hekimliğin Abc’sidir. Bu kapsamda yapılan açıklamala­r nedeniyle sorumluluk doğmaması gerekir” diye belirtti. Davanın esastan reddedilme­sini talep eden Eyüpoğlu, “Yönetim kurulunun değişmesi gerekçe gösteriler­ek karar verilmesin­e yer olmadığına” şeklinde karar verilmemes­ini istedi. Avukatın talebini reddeden mahkeme hakimi, yönetim kurulunun değiştiğin­i belirterek, davanın reddine karar verdi. (İstanbul/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye