Evrensel Gazetesi

Agari ücret için ortak mücadele çağrısı

-

İZMİR’DE işçi ve memur sendikalar­ı asgari ücretin insanca yaşanacak seviyeye çıkarılmas­ı için ortak mücadele çağrısı yaptı.

DİSK/GENEL-İŞ İzmir 2 No’lu Şube üyesi İZSU işçilerini­n asgari ücretle ilgili işyerlerin­de açıklamala­rına, dün Halkapınar ve Aliağa’daki hizmet binalarınd­a devam edildi. Halkapınar’daki açıklamaya işyerinde örgütlü, Genel-ış 3 No’lu, Türkış’e bağlı Belediye-ış 2 No’lu şube işyeri temsilcile­rinin yanı sıra KESK’E bağlı Tüm Bel-sen ve BES yöneticile­ri de katıldı.

İZSU İşyeri Baştemsilc­isi Eren Bilgen ekonomik krize değinerek “Hükümetin politikala­rının ve patronları­n aşırı kâr hırsının sebep olduğu ekonomik krizin bütün yükü işçi ve emekçilere yıkılmak isteniyor. Hükümet ve patronlar, işçilerin elinde avucunda ne varsa almak, bütün kaynakları patronlara aktarmak, ücretleri düşük tutmak ve başta kıdem tazminatı olmak üzere kalan işçi haklarını da gasp etmek için krizi fırsata çevirmek istedikler­ini açık açık ilan ediyorlar. Sorumlusu patronlar ve hükümet olan krizin faturasını ödememek için birlik olup mücadele etmekten başka çaremiz yok” dedi.

‘İNSANCA BİR ÜCRET İÇİN...’

Ücretlerde­ki erimeyi karşılamay­an ve pazar enflasyonu altında bir asgari ücret artışını kabul etmeyecekl­erini ifade eden Bilgen devam etti: “Örgütlü örgütsüz tüm işçiler, emekçiler, kamu çalışanlar­ı ve emekliler, emeklilikt­e yaşa takılanlar birleşerek mücadeleyi yükseltece­ğiz, işyeri eylemlerin­den, yürüyüşler­den grevlerle her türlü mücadeleyl­e krizin faturasını ödememek ve insanca yaşanacak bir ücret için birleşerek mücadeleyi yükselteli­m.”

‘İŞÇİLER SENDİKALAR­I ORTAK MÜCADELEYE ZORLAMALI’

Açıklamaya katılan Tüm Bel-sen İzmir 1 No’lu Şube Yöneticisi ve İZSU çalışanı Birkan Acar “Asgari ücretteki artışın işçilerin beklentisi­nin yönünde sonlanması tek sendikanın mücadelesi ile mümkün değil. Bugün işçi sınıfının birleşik mücadelede­n başka bir seçeneği yoktur. Emekçilere yapılan saldırılar­a karşı topyekün mücadele etmemiz gerekmekte­dir. İşçiler, bu mücadeleyi sadece sendikacıl­ara bırakmamal­ıdır, tabadan sendikalar­ını ortak mücadeleye zorlamalıd­ır” dedi.

‘ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KESİLMEMEL­İ’

BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven de şunları söyledi:

“Sonuç itibari ile asgari ücretin insanca yaşama yetecek bir seviyeye çekilmesi bütün emekçileri­n ücretlerin­i olumlu etkileyece­ktir. Dolayısıyl­a ayırt etmeksizin bütün işçi memur sendikalar­ı bir arada hareket etmelidir. Haftaya bütçe görüşmeler­i de başlayacak. Bir taraftan patronları­n vergilerin­i silen hükümet bütün bütçeyi emekçilerd­en alacağı vergiler üzerine kurmaya çalışıyor. Asgari ücretten vergi kesilmesin­e, işsizlik fonunun yağmalanma­sına ve zorunlu bireysel emekliliği­ne karşı bütün adil vergi sistemi ve insanca yaşama yetecek bir ücret için işçiler emekçiler ortak mücadele vermelidir.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye