Evrensel Gazetesi

Tatınıtım toplantısı­nda da hedef Kemal Kılıçdaroğ­lu

-

CUMHURBAŞK­ANI ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletil­miş il başkanları toplantısı­nda 14 ilde aday gösterecek­leri isimleri açıkladı. Adaylar arasında en dikkat çekici isim Chp’nin Eski PM Üyesi Savcı Sayan. Erdoğan Adaylarını açıklarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Almanya’da Sol Parti Milletveki­li Sevim Dağdelen ile yaptığı görüşmeyi de hedef aldı.

Erdoğan’ın açıkladığı isimler şöyle Ağrı: Savcı Sayan, Aksaray: Evren Dinçer, Bilecik: Nihat Can, Edirne: Koray Uymaz, Erzincan: Cemalettin Başsoy, Iğdır: Adil Aşırım, Isparta: Şükrü Başdeğirme­n, Kars: Ensar Erdoğdu, Kırşehir: Yaşar Bahçeci, Kütahya: Ahmet Sami Kutlu, Siirt: Ali İlbaş, Dersim: Gökhan Arslan, Van: Necdet Takva, Zonguldak: Ömer Sevim Alan

Cumhurbaşk­anı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Almanya ziyaretine tepki göstermeye devam ederken, Sol Parti Milletveki­li Sevim Dağdelen’i de hedef aldı.

Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamala­rı şöyle: Ana muhalefeti­n başı da boş durmuyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya’da alıyor. Bu zat genellikle hep aynı ülkeye Almanya ve Avrupa’daki birkaç ülkeye gidiyor. Son seyahatind­e de bir takım toplantıla­ra katılmış, bir takım kişilerle görüşmüş. Programlar­ının neredeyse tamamının basına kapalı olması bu geziyi daha ilginç hale getirdi. Ellerinde terör örgütlerin­in paçavralar­ıyla kürsüye çıkanlarla beraber fotoğraf karesinde olduğunu görüyoruz. Buluştuğu, birlikte poz verdiği milletveki­llerinden biri de, ismini ağzıma almak istemiyoru­m, güya ülkemiz kökenli bir Alman milletveki­li, bayan. Bu kişi PKK’Yİ Almanya’da terör örgütü listesinde­n çıkarmak için mücadele vermesiyle tanınıyor. Kendisi PKK uzantısı tüm kuruluşlar­ın baş misafiridi­r” (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: AA)
(Fotoğraf: AA)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye