Evrensel Gazetesi

Son Çıkış ve Don Kişot’u Öldüren Adam

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

BU hafta Türkiye sinemaları­nda 5 yerli 8 film vizyona giriyor. ‘Sihirbazın Balonları’, ‘Don Kişot’u Öldüren Adam’ ve ‘Ölümcül Makineler’ yabancı yapımlar arasında yer alırken, ‘Şeytan Geçidi Enhara’, ‘Şampiyon’, ‘Son Çıkış’, ‘Paranın Kokusu’ ve ‘Kafalar Karışık’ haftanın yerli filmleri arasında bulunuyor.

Komedi, dram, macera ve animasyon türündeki filmlerin beyaz perdeye yansıdığı haftada yönetmenli­ğini Ramin Matin’in üstlendiği ‘Son Çıkış’ ve Usta Yönetmen Terry Gilliam’in, 20 yılı aşkın sürede çektiği ‘Don Kişot’u Öldüren Adam’ haftanın dikkat çeken yapımları olarak öne çıkıyor.

SON ÇIKIŞ

Deniz Celiloğlu, Ezgi Çelik, Kerem Fırtına, İbrahim Selim ve Tevfik Erman Kutlu’nun oynadığı, senaryosu Can Kantarcı’ya ait olan film; 9-6 ofis hayatından sıkılan Tahsin’in bir gün canına tak edip İstanbul’dan kaçma hayaline gerçekleşt­irme çabasını anlatıyor. Ne var ki, Tahsin’in Akdeniz sahillerin­e bir an önce ulaşma rüyası absürtlükl­erle dolu bir şehir kabusuna dönüşür. Çünkü her ne kadar Tahsin İstanbul’dan kurtulmak istese de, İstanbul onu bırakmaya hazır değildir! Film arka planında beton yığınına dönüşen kentler ve güney illerinde kurulan komünal yaşam alanları yer alıyor. Film, ‘Kapitalist üretim ilişkileri­nden kurtulmak ne kadar mümkün’ sorusunu izleyiciye yöneltiyor.

DON KİŞOT’U ÖLDÜREN ADAM

Miguel de Cervantes’in “tarihteki ilk modern roman” kabul edilen ünlü eserinden ilham alan filmde Toby (Adam Driver) kendini beğenmiş bir reklam yönetmeni, Javier (Jonathan Pryce) ise bir ayakkabı tamircisid­ir. İkili, yıllar sonra La Mancha’nın otantik atmosferin­de yeniden karşılaşır. Yaşlı Javier, kendisinin Don Kişot ve Toby’nin de Sancho Panza olduğunu sanmaktadı­r. Bir dizi talihsizli­k sonucu acımasız bir Rus mafya lideri, baş belası bir yapımcı ve eski aşkların da karıştığı; gerçekle hayalin, geçmişle bugünün birleştiği çağdaş bir Don Kişot hikayesini­n ortasına düşerler. Başrolünü Adam Driver ve Jonathan Pryce’nin paylaştığı filmde usta oyunculara Stellan Skarsgard, Olga Kurylenko ve Joana Ribeiro eşlik ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye