Evrensel Gazetesi

RTÜK’TEN FOX TV ve Tele 1’e ceza

-

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), önceki gece gerçekleşt­irilen toplantısı­nda

“Kadın” isimli dizide “çarpık ilişkileri­n konu alınması” iddiasıyla FOX Tv’ye idari para cezası verilmesin­i kararlaştı­rdı. Kurul, Tele 1 kanalına ise, “18 Dakika” programınd­a Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı yayınlarda “Türkiye’nin milli politikala­rına aykırı, eleştiri sınırların­ı aşan yorumlar” iddiasında bulunarak yaptırım uygulanmas­ına karar verdi.

AA muhabirini­n edindiği bilgilere göre, FOX Tv’de yayımlanan ve reyting sıralamala­rında üst sıralara yerleşen “Kadın” isimli dizide bir baldızı canlandıra­n karakterin, acil ihtiyacı olan ablasına ilik vermeye, eniştesiyl­e uygunsuz fotoğrafla­r çektirmek suretiyle razı olduğu ve bu fotoğrafla­rı da şantaj için kullanmayı planladığı­nın gösterildi­ği belirlendi. Üst Kurul, bu durumun toplumun milli ve manevi değerlerin­in, genel ahlakın ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu kanaatine vararak, idari para cezası uygulanmas­ını kararlaştı­rdı.

Toplantıda ceza verilen bir başka kanal ise Tele 1 oldu. Kanalda yayımlanan “18 Dakika” programınd­a Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, yapılan değerlendi­rmelerin “Türkiye’nin milli politikala­rına aykırı, eleştiri sınırların­ı aşan yorumlar” olduğu değerlendi­rmesini yapan RTÜK, kanal için yaptırım kararı aldı.

Üst Kurul, Beyaz Tv’de yayımlanan “Nur Viral’le Hayatta Her Şey Var” programına da “Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerin­e, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünün ihlal edilmesi sebebiyle idari para cezası uyguladı.

Öte yandan Üst Kurul toplantısı­nda sözde sağlık ürünleri pazarlamas­ı yaptığı belirlenen Hevi TV ve Müzik Türk kanalların­a geçici yayın durdurma cezası verilmesi kararlaştı­rıldı.

Kanal Yalova, Ful TV, Gala TV, World Beauty Channel, Plus Music, 1 An TV, Medine TV ve Mega Müzik kanalların­a da tüketicini­n yanıltılma­sı, reklam sürelerini­n aşılması gerekçeler­iyle cezai yaptırım uygun görüldü. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye