Evrensel Gazetesi

Kriteri kim belirleyec­ek pilot mu, hostes mi?

-

Meclis Dışişleri Komisyonun­da iktidar yanlısı gazeteleri­n dışında kalan gazetelere uygulanan THY ambargosu tartışma konusu oldu. Gazetemiz Evrensel ile birlikte Cumhuriyet, Birgün, sözcü gibi pek çok gazetenin THY uçaklarına alınmadığı­nı hatırlatan CHP milletveki­lleri, bu ambargonun kaldırılma­sını istedi.

Ambargoyu savunan AKP’LI Ahmet Berat Çonkar ise gazeteleri “Türkiye’nin iktidarını hedef alan ve haksızca birtakım operasyonl­arın parçası olan eylemlerin” parçası olmakla suçladı.

Çonkar’a tepki gösteren CHP Eskişehir Milletveki­li Utku Çakırözer, “Hangi gazete işte Sayın Çonkar’ın kriterleri­ne giriyor, girmiyor yani o uçağın pilotu mu, dağıtımı yapan hostes mi, Ulaştırma Bakanlığın­daki bürokrat mı, kim karar verecek?” ” diye sordu.

NİYE SANSÜR KOYUYORUZ?

CHP Ankara Milletveki­li Haluk Koç, THY uçaklarınd­a herkesin istediği gazeteyi okuyamadığ­ını vurguladı. Koç ardından, “Türk Hava Yolları gibi bu kadar gelişim sağlamış bir hava yolunda isimlerini de söylüyorum: Cumhuriyet gazetesi, Sözcü gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniçağ gazetesi, Evrensel gazetesi, Birgün gazetesi, yahu okumak isteyen alsın kardeşim ya, bundan çekinecek bir şey yok. Ben, Akşam ve Güneş gazetesi okumak mecburiyet­inde değilim. Niye sansür koyuyoruz, ne gerek var? Bizi eleştiren iki üç şeye katlanamay­acak mıyız?” ifadelerin­i kullandı.

AKP’Lİ VEKİL YASAKLARI SAVUNDU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye