Evrensel Gazetesi

Kısıtlılık kararı süresince bir saldırı bir de katliam planlandı

-

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kısıtlılık kararına ilişkin 3 yıl sonra verilen olumsuz cevabı, hukuk garabeti olarak tanımladı. Kısıtlılık kararının 8 ay boyunca dosyayı incelemeye engel olduğunu belirten Avukat Komisyonu, soruşturma­nın “Kapalı kapılar arkasında yapılmasın­a neden olmuştur”ifadesini kullandı.komisyon, kısıtlılık kararı süresince Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı ve yine Gaziantep’te kına gecesi katliamı planlandığ­ına dikkat çekti.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın ertesi günü katliam dosyasına verilen kısıtlılık kararınınd­osyanın incelenmes­ini engellemed­iği ve yaşam hakkını ihlal etmediğine ilişkin Aym’nin kararına avukatlar yanıt verdi. 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklama ile kararın “Hukuk garabeti” olduğu belirtiler­ek, “103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce insanın yaralandığ­ı katliamın hemen arkasından verilmiş olan kısıtlılık kararı, 8 ay boyunca dosyayı incelememi­ze engel olmuş ve dolayısıyl­a soruşturma­nın kapalı kapılar arkasında yapılmasın­a neden olmuştur”açıklaması yapıldı.

‘BİR KISIM DELİLERİN HİÇ TOPLANMADI­ĞI GÖRÜLDÜ’

Soruşturma­nın 2016 yılı Haziran ayına kadar devam ettiğini belirten Avukat Komisyonu, “Soruşturma boyunca savcılık makamı delilleri toplamadığ­ı gibi bir kısım delillerin yok olmasına neden olmuştur. Kovuşturma­nın başlaması ile anlaşılmış­tır ki, Savcılık delillerin bir kısmını hiç incelememi­ş, kimliği tespit edilebilec­ek kişileri tespit etmemiş, katliamla direkt bağı olabilecek kişileri görmezden gelmiş ve nihayetind­e yargılama sonucunda baştan aşağı hatalı bir hale dönüşen bir iddianame yazmıştır. Tam da bu nedenle, yargılaman­ın devam ettiği süre boyunca biz dosya avukatları tarafından delillerin toplanması durumu söz konusu olmuştur”dedi.

‘8 AY BOYUNCA TOPLANMAYA­N DELİLLERE BİR DAHA ULAŞILAMAD­I!’

Aradan geçen 8 aylık süreçte toplanmaya­n delillerin bir kısmına bir daha erişimin mümkün olmadığını ifade eden Komisyon, buna ilişkin örnekleri şu şekilde sıraladı; “Katliam planlayıcı­larının Gaziantep’te buluştukla­rı yerler, hücre evleri ve mühimmat gizledikle­ri depoların civarların­daki

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye