Evrensel Gazetesi

Belediyeyi ofisi gibi kullanıyor

-

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi­ne atanan Kayyım Cumali Atilla, Akp’den aday olduktan sonra istifa edip görevi bırakması gerekirken seçim çalışmalar­ını hâlâ belediye binasında yürütüyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde aday olmak isteyen devlet memurların­ın istifası için 1 Aralık’ı son gün olarak belirledi. Bu kuralın Demokratik Bölgeler Partisine (DBP) ait belediyele­re atanan ve “memur” statüsünde olan kayyımlar için de geçerli olduğu belirtilir­ken, Akp’nin aday gösterdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyımı Cumali Atilla’nın istifa etmediği kaydedildi. Kayyım, istifa etmediği gibi seçim çalışmalar­ını da belediye binasında yürütüyor.

BELEDİYEYİ KULLANIYOR

AKP’YE yakınlığıy­la bilinen dernekler ile ilçe kaymakamla­rı tarafından son günlerde sık sık ziyaret edilen Atilla, tüm kabulleri de, ayrılması gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi­ndeki makam odasında gerçekleşt­iriyor. Yine, kayyıma ziyaretler belediyeni­n resmi web adresinde fotoğrafla­rıyla birlikte yayımlanıy­or. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye