Evrensel Gazetesi

Öğrenci evinde doktor cinayeti

-

FIRAT Üniversite­si Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin, öğrenci evinde bıçaklanar­ak öldürüldü. Olayla ilgili, bir kadın doktor ve üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Elazığ merkez Nailbey Mahallesi, Tuncay Sokak’ta bulunan bir öğrenci evinde Fırat Üniversite­si Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin, iddiaya göre bir konuyu konuşmak üzere çağrıldığı öğrenci evinde bıçaklanar­ak öldürüldü. Girgin’in evde yaşanan tartışma sırasında bıçaklandı­ğı ileri sürüldü. Komşuların olayı fark etmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Girgin’e yapılan ilk müdahaleye rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası üniversite öğrencisi F.A. (23) ile pratisyen doktor Ç.G.B., polis tarafından şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Olay yerinde savcının yaptığı inceleme sonrası Girgin’in cesedi otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversite­si Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Girgin’in öldürülmes­i ardından Elazığ Fırat Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından yazılı açıklama geldi. Rektörlüğü­n açıklaması şöyle: “Akşam saatlerind­e Fırat Üniversite­si Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin’e yapılan menfur saldırı neticesind­e hayatını kaybetmesi haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmakta­yım. Şahsım ve üniversite­m adına, merhum Doç. Dr. Mustafa Girgin’e Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve yakınların­a sabırlar diliyorum. Tüm Fırat Üniversite­si ailesinin ve sağlık camiasının başı sağ olsun.” (Elazığ/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye