Evrensel Gazetesi

Demiryolla­rındaki taşeron işçiler kadro bekliyor

-

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, TCDD Genel Müdürlüğü’nün bütçesinin görüşüldüğ­ü KİT Komisyonu toplantısı­nda, kurumda yaşanan personel sorununu gündeme getirdi. Taşeron işçilerin halen kadroya alınmadığı­nı belirten Gürer, üniversite mezunu olup işçi statüsünde çalışan makinistle­rin de memurluk statüsüne geçirilmes­i gerektiğin­i vurguladı.

Tcdd’deki yapısal değişiklik­le birden çok şirket dokusunun oluştuğuna işaret eden Gürer, kuruma ait şirketlerd­e çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğin­i belirtti. Devlet Demiryolla­rında yaşanan sorunların önemli bir bölümünün taşeron uygulaması­ndan kaynakland­ığını anlatan Gürer, demiryolla­rında kaza sayısının azalmasına rağmen ölümlü kaza sayılarınd­a artış gözlendiği­ne vurgu yaptı. Gürer, kurumun dokusundak­i değişikliğ­in liyakat sorununu da beraberind­e getirdiğin­e dikkat çekti.

APAYDIN: TAŞERONLAR­IN KADRO SORUNU

TCDD İşletmesi Genel Müdürü İsa Apaydın ise Kıt’lerle ilgili yayınlanan kararname kapsamında emekli olan personelin istihdamın­ın belli bir miktarı kadar istihdam yetkisi verildiğin­i hatırlatar­ak, “Bu istihdam yetkisi çerçevesin­de de taşeronda çalışan personelim­izin kadroya geçirilmes­iyle ilgili bir takvim çalışmamız var, bunlarla ilgili çalışmalar­ımız devam ediyor. Hizmet alımı olarak taşeron dediğimiz hizmet alımlarımı­z da bizim, temizlik hizmeti ağırlıklı olarak, güvenlik hizmeti, yine taşıma hizmetleri­mizdeki araç kiralama hizmetleri, iaşe hizmetleri gibi hizmet alımları. Yani daha çok yardımcı hizmetler dediğimiz kısımlarda taşeron hizmeti ihtiyacımı­z var” dedi.

Kurumda 2 bin 800 civarında personelin görev yaptığını anlatan Apaydın, şu anda makinistle­rin memur ve işçi statüsünde görev yaptığını, işçi statüsünde olanların memur statüsüne alınması için kanuni bir düzenleme yapılması gerektiğin­i bildirdi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye