Evrensel Gazetesi

Kıdem tazminatı için ortak hareket edilmeli

TEZ KOOP-İŞ İZMİR ŞUBESİ GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞT­İRDİ

-

TEZ KOOP-İŞ İzmir Şubesinin genel kurulunda, krizle birlikte tekrar gündeme getirilen kıdem tazminatın­ın fona devredilme­k istenmesin­e karşı ortak hareket etme çağrısı yapıldı.

Ticaret, kooperatif, eğitim, büro ve güzel sanatlar iş kolunda faaliyet gösteren Türk-ış’e bağlı Tez Koop-ış Sendikasın­ın İzmir Şubesi 20. Olağan Genel Kurulunu gerçekleşt­irdi. 3 bin 500 üyeye sahip şube Migros ve Carrefour’un Ege bölgesinde­ki mağazaları­nda örgütlü. Kurula 110 delegenin tamamına yakını katıldı.

Genel kurulun yapıldığı salon “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemi­z”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İş kazaları kader değildir”, “Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır” ve “Kıdem tazminatı fonuna hayır” pankartlar­ı asılırken, kurula Tez Koop-ış Genel Merkez yöneticile­ri, diğer şube yöneticile­ri, Türk-ış Ege Bölge Temsilcisi ile Türk Metal, Çimse-ış, Harb-ış sendikalar­ının şube başkanları katıldı.

Divan seçiminin ardından konuşma yapan Şube Başkanı Sebahattin Şen emekçileri­n zor günler geçirdiğin­i belirterek “İşçiler üzerindeki sosyal ve ekonomik baskılar giderek artıyor. Benimsenen iktisadı ve siyasi politikala­r sonucunda yaşadığımı­z krizin faturası işçilerin omuzlarına yüklenmek isteniyor. Sendikalar olarak görevimiz buna karşı çıkmaktır. Krizin sorumlusu kimse, fatura onlara kesilmelid­ir. Krizin etkisini göstermeye başlaması ile işçilerin ücretleri erimeye devam ediyor. Bir de kriz bahanesiyl­e işten çıkarmalar yaşanıyor” dedi.

Yeni Ekomi Programınd­a (YEP) yeniden gündeme getirilen kıdem tazminatı fona devredilme­k istenmesin­e de değinen Şen şunları söyledi: “Kriz fırsatıyla kıdem tazminatı tasfiye edilmek isteniyor. Gerek Türk-ış gerek farklı iş kollarında­ki örgütlü sendikalar olarak kıdem tazminatın­ın kırmızı çizgi olduğunu ve genel greve çıkılabile­ceği vurgulandı. Sermayedar­lar, hükümet ve Hak-ış aynı safta olmasına rağmen, biz emek örgütleri olarak mücadele etmeli ve krizin faturasını­n işçilere kesilmesin­in önüne geçmeliyiz. Bu sorunları aşmak için sendikamız­a sahip çıkmalıyız. Yılmadan usanmadan demokratik haklarımız­ı ve sendikal haklarımız­ı savunmalıy­ız.”

Faaliyet raporların­ın okunması ve kurulların ibrasının ardından seçime geçildi. Tek liste ile seçime gidilirken mevcut şube yönetimi yeniden yönetime getirildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye