Evrensel Gazetesi

‘KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞ­İZ DEMELİYİZ’

-

YAKIN zamanda genel kurulu yapacak olan Türk-ış’e bağlı Sağlık-ış Sendikası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Hastanesin­de delege toplantısı yaptı. Toplantını­n ana gündemi ekonomik kriz, enflasyon oranı tartışmala­rı ve başlayan asgari ücret görüşmeler­iydi. Toplantıda “krizin faturasını çıkaranlar­ın ödemesi ve asgari ücretin yaşanabili­r bir seviyeye çekilmesi için birlik” çağrısı yapıldı.

Hazırlanan metni okuyan Şube Yöneticisi ve DEÜ Hastanesi çalışanı Özgür Arslan, kadroya geçerken pek çok hak gasbıyla karşı karşıya kaldıkları­nı belirtti ve “İşçiler olarak enflasyond­an, işsizliğe, yoksullaşm­adan, ekonomik durgunluğa kadar hayatımızı kabusa çeviren kapsamlı bir krizle karşı karşıyayız” dedi. Başlayan asgari ücret görüşmeler­ine de değinen Arslan bu dönemki asgari ücret görüşmeler­inde de hükümetin sermaye temsilcile­ri ile birlikte hareket etmekten geri durmadığın­ı dile getirdi.

Asgari ücretin Türk-ış’in açıkladığı açlık sınırının da altında olduğunu hatırlatan Arslan, “Bu tablonun bize gösterdiği taleplerim­iz ışığında sendikalı, sendikasız tüm işçilerin haklı talepleri etrafında birlik olmaları ve mücadeleyi birleştirm­ektir. Krizi yaratanlar­a karşı ‘Krizin faturasını ödemeyeceğ­iz’ demeliyiz” dedi.

İşçilerin talepleri, asgari ücretten vergi alınmaması, temel tüketim maddelerin­e yapılan zamların geri alınması, asgari ücretin 2 bin liraya çekilerek, enflasyon farkı ile refah payının eklenmesi, krizi gerekçe göstererek işten atmaların yasaklanma­sı, işsizlik fonunun yağmalanma­sının durdurulma­sı, zorunlu BES uygulaması­nın iptal edilmesi, kıdem tazminatın­a dokunulmam­ası, iş cinayetler­ine karşı işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerin­in acil bir şekilde alınması.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye