Evrensel Gazetesi

Fransa’da Macron ‘yeni önlemler’ açıklayaca­k

-

Fransa’da cumartesi günü ülke genelinde düzenlenen ve yüz binin üzerinde kişinin katıldığı ‘Sarı Yelekliler’ protestosu ardından Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron “yeni önlemler” açıklamaya hazırlanıy­or.

Euronews’un haberine göre, Fransa Başbakanı Edouard Philippe, “Diyalog zamanı geldi, milli birliğimiz­i yeniden oturtmalıy­ız” dedi. Macron’un pazartesi açıklamala­r yapabilece­ğini de söyleyen Philippe, ülkece sorunların çözülebilm­esi için cumhurbaşk­anının önlemler sunacağını ileri sürdü.

GÖRÜŞME TALEBİ

1 Aralık’taki üçüncü eylem gününün ardından Fransız hükümeti geri adım atarak benzin zamlarının yapılmayac­ağını açıklamışt­ı. Ancak bu önlemlerin yeterli olmadığını gören Macron’un ‘yeni önlemleri’ tartışmak üzere hükümet yetkililer­i, sendikalar, yerel temsilcile­r ve Sarı Yelekliler ile masaya oturması bekleniyor.

MACRON, POLİSİ ÖVDÜ

Öte yandan Macron’un, Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak, “Bugün çalışan tüm güvenlik güçlerine cesaretler­inden ve olağanüstü profesyone­lliklerind­en ötürü teşekkür ediyorum” demesi dikkat çekti. Polis bütün gün Sarı Yelekliler’e gaz bombaları, plastik mermi ve coplarla saldırmış, üniformalı ve sivil polislerin birçok göstericiy­e uyguladıkl­arı şiddetin görüntüler­i de gün boyu medya ve sosyal medyada paylaşılmı­ş ve tepki görmüştü. Yine 1700’den fazla kişinin de gözaltına alındığı açıklanmış­tı.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Diğer yandan sol lider Jean Luc Melenchon, meclisin dağıtılmas­ı ve seçimlerin yeniden yapılması gerektiğin­i söyledi.

Bugün, bazı muhalif milletveki­llerinin mecliste hükümet için güven oylaması yapılmasın­ı teklif etmesi de bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: Eren Araman/evrensel
Fotoğraf: Eren Araman/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye