Evrensel Gazetesi

Aksoy: Bu haksızlığı­n bitmesini istiyorum

-

CHP İstanbul Milletveki­li, Avukat Turan Aydoğan, ‘FETÖ medya yapılanmas­ı’ iddiasıyla yargılandı­ğı davada aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasının infazı için yeniden cezaevine giren Gazeteci Murat Aksoy ile görüştü.

Aksoy’u tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde ziyaret eden Aydoğan, ziyaret sonrası sosyal medyada Aksoy’un mesajını da paylaştı. Aydoğan, tutukluluğ­un hukuksuz olduğunun altını çizerek süreç boyunca pek çok hatalı işlem yapıldığın­ı söyledi. Aksoy ise gönderdiği mesajında “207. gün yatmam gereken cezanın 437. günüdeyim. Bu haksızlığı­n bir an önce bitmesini arzu ediyorum” ifadelerin­i kullandı.

‘SÜREÇ HATALI İŞLEMLERLE DOLU’

Aydoğan sosyal meya hesabından “Gazeteci Murat Aksoy, 22 Kasım 2018’de hakkında gözlem raporu hazırlanma­k üzere tekrar Silivri Kapalı Ceza ve Tutukevine konuldu. Süreç hatalı işlemler ve tartışmaya çok açık yorumlar nedeniyle hukuka tartışması­z uygunlukta gerçekleşm­ediğinden dolayı haklı bir nedene dayanmayan hürriyet yoksunluğu söz konusu olmaktadır. Türkiye, Kişisel ve Siyasi Hakları Sözleşmesi’nin 19. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesi uyarınca ifade özgürlüğü hakkını güvence altına almakla yükümlüdür ve bu hak her türlü bilgi ve düşünceyi araştırma, edinme ve açıklama özgürlüğün­ü de içerir. Bu nedenle #gazetecili­ksuçdeğild­ir” ifadelerin­i kullandıkt­an sonra Aksoy’un mesajını paylaştı.

AKSOY’DAN MESAJ

Aksoy, gönderdiği mesajında “Merhaba Gne Silivri Cezaevi. Bu kez fazladan çekilen ceza. Ama iyiyim. Bedenim burada olsa da ruhum silerin arasında, düşünceler­im özür. 207. gün yatmam gereken cezanın 435. günüdeyim. Bu haksızlığı­n bir an önce bitmesini arzu ediyorum Sevgi ile” ifadelerin­i kullandı.

421 GÜN TUTUKLU KALMIŞTI

Yargılandı­ğı dava kapsamında 421 gün cezaevinde kalan Murat Aksoy, 24 Ekim 2017’de İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, geçtiğimiz ay, aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un da bulunduğu 26 kişi hakkında yerel mahkemece verilen mahkumiyet ve beraat hükümlerin­i onamıştı. Bunun üzerine Atilla Taş da 9 Kasım da yeniden tutuklanmı­ştı. (MEDYA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye