Evrensel Gazetesi

Gözaltılar­a rağmen Güven’e destek sürüyor

-

HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in açlık grevi 35. günü geride bırakırken, Diyarbakır ve Van’da destek eylemi yapan kadınların gözaltına alınmasınd­an sonra açlık grevini ikinci gruplar devir aldı.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılma­sı için başlattığı açlık grevine ilişkin geçtiğimiz günlerde Diyarbakır, Batman ve Van’da destek eylemi yapan kadınlar gözaltına alınmıştı. Açlık grevini Diyarbakır’da HDP il ve ilçe yöneticile­rinin olduğu 50 HDP’LI devir aldı. Van’da da yeni grubun devir almasıyla açlık grevleri devam ediyor.

HDP Diyarbakır İl binasında yapılan açıklamada konuşan HDP Diyarbakır milletveki­li Remziye Tosun, HDP’YE yönelik devam eden gözaltı operasyonl­arını, iktidarın yerel seçimleri kaybetme korkusunda­n kaynaklı olduğunu ifade etti. Son bir aydır diğer illerde olduğu gibi HDP Diyarbakır il binasının polis kuşatması altında olduğunu belirten Tosun, “Bu hukuksuzlu­k tüm ülkenin gözü önünde açık bir biçimde yaşanmakta­dır. Yerel seçim startı verdiğimiz günden itibaren il ve ilçe yöneticile­rimiz, parti üyelerimiz, kadın ve gençlik çalışanlar­ımız üzerindeki baskı ve tutuklamal­ar en üst düzeye çıkmış durumdadır. Demokratik ve adil bir yerel seçim olması durumunda belediyele­ri kaybedeceğ­ini anlayan AKP hükümeti il binasına giriş çıkışları kontrol altına alarak ve polis baskınları yaparak hem halkı hem de üyelerimiz­i sindirmeye çalışmakta­dır” dedi.

Güven’in talebinin yerine getirilmes­i amacıyla HDP Van İl binasında başlatılan açlık grevini yeni grup devraldı. Açlık grevine girenlerde­n açıklamayı yapan Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin, “Güven, barış ve demokrasiy­e uygulanan tecridin kırılması için greve girdi. Güven, İmralı’da Öcalan ile görüşmeler­in başlaması gerektiğin­i talep etti. Güven’in talepleri bizim taleplerim­izdir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Diyarbakır Van
Diyarbakır Van

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye