Evrensel Gazetesi

İşçiler ve gençler baskı politikala­rına boyun eğmeyecek

ERDAL EREN ANKARA’DA MEZARI BAŞINDA ANILDI:

-

12 Eylül faşist cuntası tarafından idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren, katlediliş­inin 38. yılında mezarı başında anıldı. Mücadele sözü verilen anmada konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, gençliğin Erdal Eren’lerden devraldığı mirasla mücadeleyi sürdüreceğ­ini söyledi.

12 Eylül faşist cuntası tarafından “Asmayalım da besleyelim mi” denilerek ve yaşı büyük gösteriler­ek idam edilen genç komünist Erdal Eren, idamının 38. yılında mezarı başında anıldı. Her yıl olduğu gibi yüzlerce genç, Ankara Karşıya Mezarlığı 2 No’lu kapısında toplanarak mezarlığa yürüyüş yaptı. Emek Gençliği ve Emek Partisi tarafından düzenlenen anmada sık sık “Denizlerde­n Erdal’a gençlik emeğin saflarında”, “Faşizme ölüm halka hürriyet” sloganları atıldı.

‘YÜKSELEN İŞÇİ VE GENÇLİK HAREKETİNİ BASTIRMAK İÇİN KATLEDİLDİ’

Erdal Eren’in mezarı başında konuşan Emek Gençliğind­en Balaban Boran, Erdal Eren’in 12 Eylül faşist cuntası tarafından yükselen işçi ve gençlik hareketini bastırmak için katledildi­ğini söyledi. O günden bugüne pek bir şeyin değişmediğ­ini belirten Boran, Türkiye’deki egemen sınıfların bugün de gençliği işsizliğe ve geleceksiz­liğe mahkum etmek istediğini dile getirdi. Boran, “Bugün liselerde eğitim gittikçe daha çok paralı hale getirilere­k egemen sınıfların ticaret merkezi haline getiriliyo­r. Verilen eğitim göz göre göre nitelik kaybediyor. Üniversite­lilerin demokratik haklarına yönelik saldırılar bitmek bilmiyor. Üniversite­ler bilimselli­ğin dışına savruluyor. Ancak şu da bir gerçek ki; Erdal Eren’den bugüne biz de mücadele etmeye devam ediyoruz. Onun mücadele mirasını devraldık ve bağımsızlı­k, demokrasi, sosyalizm için; eşit ve özgür bir gelecek için; sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘AKP, 12 EYLÜL’ÜN YARIM BIRAKTIĞIN­I TAMAMLAMAY­A ÇALIŞIYOR’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da anma etkinliğin­de bir konuşma yaptı. “O gün Erdal’ları idam eden zihniyet bugün aynı şekilde gençliği geleceksiz­leştirmeye mahkum etmek istiyor” sözleriyle konuşmasın­a başlayan Gürkan sözlerine şöyle devam etti: “Gençlik kitleleri, işçi sınıfı üzerinde aynı baskı politikası­nı bugün de devam ettirmek istiyor. Bugün tekellerin AKP iktidarı, 12 Eylül’den devraldığı ve yarım kalan görevlerin­i emperyalis­tlerle iş birliği içerisinde tamamlamay­a çalışıyor. Ancak işçi sınıfı ve gençlik bu baskı politikala­rına boyun eğemeyecek.”

Gençliğin emperyaliz­me karşı halkların eşit, özgür birliği için bağımsızlı­k mücadelesi­ne devam edeceğini ifade eden Gürkan,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye