Evrensel Gazetesi

‘Hekimler savaşa karşı barış demeye devam edecek’

-

İZMİR Tabip Odası 2016-2018 dönemi Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında, 24 Ocak 2018 tarihinde yapılan “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle açılan dava ile ilgili basın toplantısı yaptı. Hekimler savaşa karşı ve barıştan yana olmaya devam edecekleri­ni dile getirdiler.

YAŞAMDAN VE BARIŞTAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Tabip Odasında gerçekleşt­irilen basın açıklaması­nda ilk olarak konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, TBB daha önce de üç dava açıldığını bunların hepsinden de beraat edildiğini aktararak, Ttb’nin kurulduğu günden bu yana savaşa karşı olduğunu belirtti. Obuz, “Yaşamdan ve barıştan yana olmaya devam edeceğiz” dedi.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Mübeccel İlhan geçtiğimiz günlerde 79 yaşında 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıla­n Türk Tabipleri Birliğinin Eski Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy’un ve ceza verilen diğer tabiplerin durumuna dikkat çekerek, “Hekimler savaşı ve çatışmalı ortamları destekleye­mezler, Böyle bir itham bile memleketin en büyük utancıdır” diye konuştu.

HEKİMLERİN SAVAŞA KARŞI DURUŞU

Basın metnini okuyan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında 27 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da 32. Ağır Ceza Mahkemesin­de “Savaş halk sağlığı sorunudur” dedikleri için açılan davanın duruşması olduğunu hatırlatar­ak, “Bu basın açıklaması evrensel olarak hekimlerin savaşlara karşı duruşunu ifade etmektedir. Anayasa, BM, Dünya Tabipleri Birliğinin savaşa karşı tutum belgeleri TTB ve tüm hekim örgütlerin­i savaş karşıtı mücadele yürütmekle sorumlu kılmıştır. Bu nedenlerle hekimler yaşamı savunmaya, barış iklimine sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.

Basın açıklaması­na İzmir Barosu ve SES yöneticile­ri de destek verdi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye