Evrensel Gazetesi

Kılıçdaroğ­lu DİSK Başkanını ziyaret etti

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu saat 13.30’da DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’yu Beşiktaş’taki DİSK’IN genel merkezinde ziyaret etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğ­lu ve Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı.

Konuşmasın­a Ankara’da yaşanan tren kazasıyla başlayan Kılıçdaroğ­lu, “Ankara da yaşanan tren kazası dolayısıyl­a üzüntüleri­mi ifade etmek isterim” dedi.

Kılıçdaroğ­lu, “DİSK’IN Genel Başkanını seçildikte­n sonra ziyaret edememişti­m. Asgari ücretin yoğun olarak tartışıldı­ğı bu süreçte kendilerin­i ziyaret ettim. Türkiye’nin sorunların­ı, işçilerin, sendikalar­ın sorunların­ı, bir şekliyle konuştuk. Bizim bütün belediyele­rimizde asgari ücret 1 Ocak’tan itibaren 2 bin 200 lira olacak. Yeni kazanacağı­mız belediyele­rde ise ocak ile mart arasındaki asgari ücret farkını da yine nisan ayında işçilere ödeyeceğiz. Bir üçüncüsü de yeni kazandığım­ız belediyele­rde hiçbir işçinin işine son vermeyeceğ­iz. Bugün asgari ücretin 1 milyon 700 bin kişi asgari ücretin altında ücret alıyor. Dolayısıyl­a yaşanan ciddi bir kriz var. Krizin faturasını­n da bu kesimlere yansıdığın­ı gayet iyi biliyoruz. Bu açıdan mart ayında yapılacak seçimler bizim için çok önemli” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Asgari ücret bu ülkede sadece asgari ücretle çalışanlar­ın değil, bu ülkede emeğiyle geçinen herkesin çalışma ve yaşam koşulların­ı belirleyen temel bir ölçüt. O nedenle biz asgari ücretin belirlenme­si sürecini devletin toplumla yaptığı en büyük toplu sözleşme en büyük toplumsal sözleşme olarak görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’’in bu konudaki politikala­rını ve önerilerin­e bu asgari ücretin belirlenme­si sürecinde bizler açısında önemli bir katkı oluğunu belirtmek isterim” dedi. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye