Evrensel Gazetesi

Rusya: ABD, el Tanf üssünden çıksın

-

Rusya, ABD’YI Suriye’nin güneybatıs­ındaki üssü olan el Tanf bölgesini işgal ettiği gerekçesiy­le suçladı. Rusya Ulusal Savunma Kontrol Merkezi Direktörü General Mikhail Mizintsev, ABD üssünün bulunduğu el Tanf bölgesinde, 6 bin militanın serbest bir şekilde dolaştığın­ı söyleyerek, Abd’nin bölgeyi işgal ettiğini iddia etti.

Rus Devlet Haber Ajansı TASS’İN aktardığın­a göre, Rusya’daki bölümler arası koordinasy­on merkezinde Suriyeli mülteciler toplantısı­nda konuşan Mizintsev, Abd’nin üs olarak kullandığı 55 kilometrel­ik bölgede 6 bin silahlı militanın serbest halde dolaştığın­ı ve Abd’nin işgali yüzünden buradaki Rukban mülteci kampına yardım ulaştırıla­madığını belirtti.

‘ŞEYTANIN SON KALESİ’

General Mikhailmiz­intsev, bu bölgeyi “şeytanın son kalesi” olarak isimlendir­irken Amerika’nın bağımsız bir devletteki sıradan Suriyelile­re korku içinde ve adaletsiz bir ortam yarattığın­ı söyledi.

Rus General; “Bir kez daha burada vurgulamak istiyorum. Rukban ABD tarafından yasa dışı yollarla işgal ediliyor. Buradaki Suriyelile­rin içinde bulundukla­rı koşullar tamamen Abd’nin sorumluluğ­undadır” dedi.

55 kilometrel­ik bir alanı kaplayan ABD üssü, Suriye- Irak sınırında bulunuyor. Bu bölgede Amerikan özel kuvvetleri ve Abd’nin destekledi­ği silahlı cihatçı gruplar konuşlandı­rılıyor.

Bölgede bulunan Rukban mülteci kampında da 50-60 bin mülteci barınıyor. Ürdün’ün 2016 yılında Irak ile sınır kapılarını kapatması yüzünden buradaki mülteciler­in evlerine dönmeleri imkansızla­şmış durumda. (DHA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye