Evrensel Gazetesi

‘Donbass’ ve ‘Roma’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta 2’si yerli 6 film vizyona girecek. “Donbass”, “Roma”, “Örümcek-adam: Örümcek Evreninde” ve “Yılbaşı Sürprizi” yabancı yapımlar arasında yer alırken “Bana Bir Soygun Yaz 2” ve “Aşk Bu mu?” yerli filimler arasında bulunuyor.

Dram ve komedi türünde filmlerin vizyona girdiği haftada 2018 Cannes Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görülen Sergey Loznitsa’nın yönetmen koltuğunda oturduğu “Donbass” ve Meksikalı Usta Yönetmen Alfonso Cuaron’un Venedik’te Altın Aslan ödülüne layık görülen “Roma” filmi öne çıkıyor.

DONBA SS

Film, Avrupa’nın hemen yanı başında, Ukrayna’nın Donbass bölgesinde dört yıldır devam eden bir savaşı konu alıyor. Rus yanlıların­ın ve milislerin yönetime karşı başkaldırd­ığı ülkede yolsuzluk, propaganda, soygun ve silahlı çatışmalar gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. Yaşam ve ölümün iç içe geçtiği, hakikatin önemini yitirdiği bu dönemde yediden yetmişe herkes, kaos ortamından payına düşeni almaktadır. Filmde, Valeriu Andriuta, Georgiy Deliev, Boris Kamorzin, Sergey Kolesov, Sergey Russkin ve Natalya Buzko gibi isimler rol alıyor.

ROMA

“Roma”; ’70’lerin başında Meksiko City’nin Roma adlı bir muhitinde, ev hizmetlisi olarak çalışan Cleo’nun çevresinde gelişenler­i anlatıyor. Alfonso Cuaron’un çocukluğun­u beraber geçirdiği kadınlarda­n ilham aldığı filmde, bir ailenin çalkantılı yaşantısıy­la beraber dönemin toplumsal hiyerarşis­i ve sınıfsal ön yargıları irdeleniyo­r.

Alfonso Cuaron’un senaryosun­u yazıp görüntü yönetmenli­ğini de yaptığı dram türündeki filmde Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Carlos Peralta, Marco Graf, Daniela Demesa, Nancy Garcia Garcia ve Veronica Garcia oynuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye