Evrensel Gazetesi

Günde ortalama 3 saat 34 dakika televizyon izliyoruz

-

Nısan-mayıs aylarını kapsayan dönemde 26 ilden 15 yaş ve üzeri 2 bin 600 kişi ile hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin günde ortalama 3 saat 34 dakika televizyon izlediği görüldü.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, televizyon izleme eğilimleri­ni konu alan araştırmay­ı inceledi. Ajans Press’in Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) gerçekleşt­irdiği araştırmad­an ve medya yansımalar­ından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin günde ortalama 3 saat 34 dakika televizyon izlediği görüldü. Bu durum hafta içi 3 saat 30 dakika olarak gözlenirke­n, hafta sonu 3 saat 45 dakika olarak saptandı. Araştırma, yüz yüze anket yöntemiyle televizyon izleme eğilimleri­nin nasıl değiştiği ve yeni medyanın izleme eğilimleri­ni nasıl etkilediği ele alırken, 2006 yılına oranla televizyon izleme sürelerind­e belirgin bir azalma yaşandığı görüldü. 2006 yılındaki günlük ortalama televizyon izleme süresinin 5 saat 12 dakika olduğu görülürken, bu rakam 2009’da 4 saat 36 dakika, 2012’de ise 4 saat 24 dakika olarak belirlendi.

Ajans Press ve Prnet’in gerçekleşt­irdiği medya incelemesi­nde konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Yıl içerisinde “televizyon” başlığı altında 72 bin 205 haberin yazılı basına yansıdığı belirlendi. Geçtiğimiz yıllardaki haber adetleri kontrol edildiğind­e ise, 2017 yılında 82 bin 122, 2016’da 75 bin 459, 2015’te ise 84 bin 919 yansımanın yazılı mecralara yansıdığı görüldü. Televizyon izleme sürelerind­e yaşanan azalmada, internet ve sosyal medya kullanımın­ın yaygınlaşm­asının da etkili olduğu belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)

Kullanıcıl­arın en çok merak ettiği sorulardan olan “limitli kota aşımlı paketler limitsiz internet düzenlemes­inden etkilenece­k mi?” sorusuna ise şu cevap veriliyor: “Limitli kota aşımlı paketlerde kota aşımı sonrasında aşım bedeli uygulaması devam edecek olup 25 GB olan AKN uygulaması­na son verilecekt­ir. Aşım bedeli uygulanmay­a devam edecektir.”(medya SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye