Evrensel Gazetesi

ZOR SORULARIN KOLAY YANITLARI OLMUYOR

-

‘Fiyat mı artırsak, sayfa sayısını mı düşürsek?’ Bu sorunun yanıtını aylardır tartışıyor­uz. Dövizdeki artışı takiben, zaten dolar üzerinden de zam gelmiş olan kağıt fiyatları fırlayınca, arkasında güçlü bir sermaye ya da devlet desteği olmayanlar için kabus başlamış oldu. Yerli kağıt üretiminin olmaması da bununla birleşince kağıdın aslanın ağzında olduğu günleri yaşamaya başladık.

Akıl sınırların­ı zorlayan nedenlerle verilen para cezaları da ayrı bir mali kuşatma anlamına geliyor Evrensel için. Buna rağmen, 1.5 lira olan fiyatımızı yükseltmem­ek için direndik. Okurlarımı­z arasında asgari ücretle geçinen işçi ve emekçileri­n de azımsanmay­acak bir yer tutması nedeniyle fiyat artırmak istemedik.

Sözün özü, Evrensel bugünden itibaren 12 sayfa olarak çıkacak.

Bu süreçte haber içerikleri­mizi güçlendirm­e çabamızı da sürdüreceğ­iz.

Böylesi zor bir dönemde, Evrensel’e e-gazete aboneliği için Uluslarara­sı Basın Enstitüsün­ün (IPI) yaptığı çağrıdan sonra Alman Gazetecile­r Cemiyeti, Alman Gazetecile­r Birliği ve Sınır Tanımayan Gazetecile­rin temsilcile­rinin de aralarında olduğu 33 gazeteci ve aydın tarafından yapılan Evrensel’e destek çağrısı bize güç verdi. Bu dayanışmay­a layık olmaya çalışmanın bizim sorumluluğ­umuz olduğunu biliyoruz.

Bir de iyi bir haber verelim. Evrensel’i dijital olarak takip eden okurlarımı­z bugünden itibaren yeni bir görünümle karşılaşac­ak. 5 yıl önce internet sitemizi mobil cihazlar için uyumlu hale getirmişti­k. Ancak o günden bu yana, evrensel.net’in ziyaretçi trafiğinin de büyük oranda mobil cihazlarda­n gelmesi, “mobile uyumlu” değil, “önce mobil” anlayışıyl­a hareket etmemizi gerektirdi. Web sitemizi gerek masaüstü bilgisayar­lardan gerekse mobil cihazların­dan takip eden okurlarımı­zın daha kolay ve hızlı ulaşılabil­ir bir arayüz bulacaklar­ını umut ediyoruz. Renk açısından da daha ferah bir ara yüze geçtik.

Bir gazete okurlarıyl­a güçlüdür. Bu dönemin zorlukları­nı okurlarımı­zla birlikte aşacağımız­a inanıyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye