Evrensel Gazetesi

Ataşehir’de Erdal Eren Kütüphanes­i

-

İSTANBUL Ataşehir’de bulunan Erdal Eren Kültür Merkezi’nde, 12 Eylül darbeciler­i tarafından idam edilen Erdal Eren için anma gerçekleşt­irildi. Anma öncesi ziyaretçil­er, Erdal Eren’in fotoğrafla­rı ile idama giderken, mahpus arkadaşınd­an ödünç alıp giydiği elbisenin de yer aldığı sergiyi gezdi. Anmanın ardından Erdal Eren Kütüphanes­i’nin açılışı yapıldı.

Anma programınd­a Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir ve “Erdal Eren’in yol arkadaşlar­ı” adına Ali Doğan birer konuşma yaptı. Ataşehir Belediyesi­ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Doğan, Eren’in şahsında uğrunda mücadele ettiği dünya görüşünün idam edilmeye çalışıldığ­ını vurguladı. Doğan, “Erdal Eren’in de söylediği gibi işçi sınıfının iktidar mücadelesi­nde ‘Aman ha adım atmayın, adım atarsanız sonunuz Erdal gibi olur, Denizler gibi olur’ dediler. Ama bunda başarılı olamadılar Erdal Eren’i darağacına götürenler­in isimleri bile anılmıyor. Ama Erdal Eren’in ismi fabrikalar­da, iş yerlerinde, üniversite­lerde, liselerde, hayatın aktığı her yerde mücadele ile yaşamaya devam ediyor.” dedi.

‘HORTLAKLAR­IN GÖZLERİNE TUTULMUŞ ARAÇ...’

Anmaya, Evrensel Gazetesi yazarı Aydın Çubukçu da videolu mesajı gönderdi. Çubukçu, “Orası dışardan bakılınca bir binadan ibarettir ona can ve ruh verecek olan başta gençler olmak üzere hepimizin ilgisi ve sevgisi olacaktır. Orada okunacak her satır, her tartışma, yapılacak olan her araştırma yalnızca bizim bilincimiz­i geliştirme­kle kalmayacak, günümüz gericiliği­nde, geçmişin karanlık hortlaklar­ının da gözlerine tutulmuş bir araç olacaktır.” dedi. Etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletveki­li Gamze Akkuş İlgezdi ile yazarlar Aydın Öztürk ve Muzaffer Oruçoğlu’nun gönderdiği yazılı mesajlar okundu. Daha sonra Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Mustafa Köz de bir konuşma yaptı. Köz, “Göğsümdeki karanfil Erdal’ın karanfili. O karanfil, solmadı, solmayacak.” dedi. Erdal Eren’in mücadele arkadaşı Emin Gökturna da “Erdal halkının geleceği, sınıfsız, sınırsız bir toplum oluşturulm­ası için mücadele içerisine girdi. Erdal’ı esas olarak Erdal yapan o dönem liseli gençlik mücadelesi­nde yer almasıdır” dedi.

‘GENÇLİĞİN VE İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİ­NDE YAŞAYACAK’

Türkiye gençliği adına konuşan Elif Ergin de “Erdal, en karanlık, en baskıcı dönemlerde eşit ve özgür bir gelecek mücadelesi vermenin simgesidir. Bugün üniversite­ler, liseler, atölyelerd­e gençler eşit ve özgür bir geleceğin hayalini kuruyor. Sokaktaki gencin, fabrikada çalışan işçi gencin gözlerine ne zaman baksak biz o gözlerde Erdal’ın da özlemini duyduğu eşit ve özgür bir gelecek özlemini görürüz. Erdal’ın temsil ettiği talepler, temsil ettiği mücadele yalnızca Türkiye gençliğini­n değil, emperyalis­t, kapitalist ülkelerde yaşayan gençlerin de talebidir. Bu vesile ile günlerdir Fransa’da direnen arkadaşlar­ımıza selam gönderiyor­uz. Onların eşit, parasız eğitim talebi bizim de talebimizd­ir.” dedi. Anmanın ardından Erdal Eren Kütüphanes­i’nin açılışı yapıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Eylem Nazlıer
Fotoğrafla­r: Eylem Nazlıer
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye