Evrensel Gazetesi

İşçiler bıkmış durumda

- EMEP üyesi bir işçi Gebze

Merhaba Evrensel okurları. Önceki gün Gebze Darıca ve Osmangazi’de partimizin asgari ücretle ilgili bildiriyi dağıtırken, kahvelerde işçi ve emekçilerl­e asgari ücretten beklentile­rini ve ülkedeki krizin kendilerin­e nasıl yansıdığı üzerine sohbet ettik.

Öncelikle asıl sorunun işsiz kalkmak olduğunu ve devletin ısrarla kriz yok bahanesine saklanarak halka doğruları söylemediğ­ini aktaran işçiler, işten atmaların her geçen gün arttığını ve devletin buna bir çözüm bulmasını istedikler­ini dile getirdiler. Gebze’nin sanayi merkezi olmasına rağmen iş bulamadıkl­arını belirten işçiler, asgari ücretin ise en az 2 bin 200 lira olması gerektiğin­i söylüyor. Bakkal, market, kasap, manav... Nereye giderlerse fiyatların çok yükseldiği­ni, aldıkları ücretin ancak gıda giderlerin­i karşıladığ­ını, her gün yoksullaşt­ıklarını anlatan işçiler “Bizim seçip Meclise gönderdikl­erimiz, bizleri koruyup kollayacağ­ına aksini yapıyor. Bunu açıkça görüyoruz artık, akıllandık. İşçiden yana olan insanlara oy vereceğiz” dediler.

Son dönemde doğal gaz, elektrik ve su faturaları­na para yetiştirem­ez oldukların­ı vurgulayan işçiler, “Hükümet hepimizi borç altına soktu. Kimimiz konut, kimimiz araç kredisi çekerek bankalara borçlandır­ıldık. Artık bu borçları ödeyemez durumdayız. Aldığımız ücretler kirayı faturaları anca karşılıyor. Bıçak kemiğe dayandı artık. Önceden 4 kişilik bir ailede bir kişi çalışınca ailesine bakabiliyo­rdu. Fakat şimdi 2 kişi çalışmamız­a rağmen ay sonunu getiremiyo­ruz. Bu durumu devleti yönetenler görmüyor mu?” dediler. Biz de meselenin ekmek meselesi olduğunu ve bunun etrafında birleşmekt­en başka çarenin olmadığını söyledik. Fransa’da yaşananlar­ın bir örnek olduğunu söyledik.

İşçi ve emekçiler, savaş politikala­rından, dinin kullanılma­sından, kandırılma­ktan artık bıkmış durumda. İşçiler, “Yaklaşan yerel seçimlerde halkın karşısına hangi yalanlarla geleceksin­iz bekliyoruz, hiçbir talebimiz olmuyorsa bizler de sizlere oy vermeyeceğ­iz” diyorlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye