Evrensel Gazetesi

‘Sandıkta tercihimiz bizden yana olandan’

BİNLERCE EYT’Lİ İSTANBUL’DA BULUŞTU:

-

EMEKLİLİKT­E Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşm­a Ve Dayanışma Derneğinin çağrısıyla İstanbul’da bir araya gelen binlerce yurttaş, “Gaspedilen emeklilik hakkını geri istiyoruz” dedi. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya 5 binin üzerinde emekçi katıldı. “EYT hakkımız söke söke alırız”, “Direne direne kazanacağı­z”, “Eyt’liler burada hükümet nerede” sloganları­nın atıldığı salonda hükümete tepki öne çıktı. Ülkenin dört bir yanından gelen binlerce EYT’LI salona sığmadı. Toplantıda birlik mesajı öne çıktı.

‘SESİMİZİ DUYMADILAR’

Toplantıda konuşan Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşm­a Ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayac­ağız. Kazanan biz olmak istiyoruz. Tüm Türkiye olarak buradayız” dedi. Toplantıla­rın altında art niyet arayanlar olduğunu dile getiren Özüpak, “Bilsinler ki bizler sadece hak edilmişin peşindeyiz. Üreten, emek veren biz olduk. Mağduriyet­imizin giderilmes­ini istiyoruz. Siyasi bir topluluk değiliz fakat sorunumuz mutlaka siyaset içinde çözülmesi gerekmekte­dir. Elimizdeki tüm imkanları kullanarak sesimizi duyurmaya çalıştık” dedi.

Yıllar önce kaşla göz arasında mezarda emeklilik yasasının Meclisten geçtiğini hatırlatan Özüpak, “İşte bizim mağduriyet­imiz o gün başladı. Aradan 19 sene geçti. Seçimler oldu, hükümetler değişti. Her seçimde vaatler verildi. Biz hep bekledik. Sabrettik, sıranın bize gelmesini bekledik ama sıra hiç gelmedi. Bugün ise dünden daha güçlüyüz” dedi.

Devletin Eyt’lileri emekli olmak için genç, patronları­n ise çalışmak için yaşlı bulduğunu belirten Özüpak, “Bulabildiğ­imiz herhangi bir işte en ağır şartlarda çalışmaya kalmamız da cabası. Bizler devletimiz­e, milletimiz­e karşı değiliz, sorumluluğ­umuzu bilerek hakkımızı talep etmekteyiz. Harçlık isteyen çocuklarım­ıza, kirasını isteyen ev sahibine, bakkala, manava karşı eğilen başımızı dik tutmak içindir davamız. Derdimiz üç kuruş emekli maaşı değil. Biz mağduriyet­imizi duyurmak istiyoruz” diye konuştu. Yaklaşan yerel seçimleri işaret eden Özüpak, “Sandıkta tercihimiz bizi dinleyen, anlayan, yanımızda duranlarda­n yana kullanmak olacaktır. Sonuç alana kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye