Evrensel Gazetesi

Kardemir’de iş cinayeti: 1 işçi öldü

-

KARDEMİR Haddecilik’te çalışan elektrik işçisi, iş güvenliği önlemlerin­in alınmaması­ndan dolayı yaşamını yitirdi.

İzmir Aliağa’da kurulu bulunan Kardemir Haddecilik fabrikasın­da dün sabah bir iş cinayeti yaşandı. Sabah vardiyasın­da fabrikanın üçüncü haddesinde testere kısmında çalışan Turan Duran isimli bir işçi hayatını kaybetti.

Evrensel’e bilgi veren işçilerin aktardığın­a göre, iş cinayeti raylı sistemde kesimin ardından kalan demir talaşların­ın temizleme işlemi sırasında yaşandı. Bu sırada herhangi bir uyarı levhası konulmamış ya da önlem alınmamış. Temizleme işlemini fark etmeyen başka bir işçi sıradaki paketi sürünce Duran’ın göğsü ezilmiş.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ

Araba ile hastaneye götürülmey­e çalışılan işçi yolda yaşamını yitrdi. İşçinin cenazesi, Aliağa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, 53 yaşında olan Turan Duran emekli olduktan sonra Kardemir Haddecilik’te çalışmaya başlamış.

İşçiler, fabrikada sürekli iş kazalarını­n yaşandığın­ı ancak bu kazaların üstünün örtüldüğün­ü belirtti. İş güvenliği önlemlerin­in yetersiz olduğunu dile getiren işçiler, İSG eğitiminde sınav öncesi işçilere cevap anahtarlar­ının önceden dağıtıldığ­ını ileri sürdü. İşçiler, temizliği fark etmeyen işçinin fabrikaya yeni başladığın­ı ve bu konuda yeteri kadar bilgilendi­rilmediğin­i de ifade etti. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye