Evrensel Gazetesi

3 şirketin iflas kararı gerekçesi açıklandı

-

BOLU’NUN Mudurnu ilçesinde şato tipi mimari yapan Burj Al Babas’ın da içinde bulunduğu Sarot Grup bünyesinde­ki üç şirketin iflasıyla ilgili İstanbul 3. Ticaret Mahkemesin­in verdiği iflas kararının gerekçesi açıklandı. Kararda, konkordato talebinde bulunan şirketin mali durumunu iyileştirm­e, geçmişte olan ve gelecekte oluşacak borçlarını ödeyebilec­ek duruma geleceğine dair gerçekçi ihtimalin bulunmadığ­ı ifade edildi.

?Mudurnu ilçesinde 2011 yılında başlanan 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin yer aldığı proje kapsamında şato tipindeki villalarda­n 350’sinin inşası devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan’daki müşteriler­e satıldı. Şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle Burj Al Babas adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup şirketi, haziran ayında konkordato için başvurdu. Mahkeme, şirkete 3 ay süre verdi. Sürenin dolmasıyla İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi, Saot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyl­e tepkilere neden olan ve ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle vatandaşla­rın da tepki gösterdiği proje de durmuş oldu.

Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen borçlarını ödeyebilec­ek durumda oldukların­ı, karara itiraz edecekleri­ni söylemişti. Ancak İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi verdikleri iflas kararının gerekçesin­i açıkladı. Kararda, geçici komiser heyeti tarafından hazırlanan rapor hatırlatıl­dı. Projeyi inceleyen komiser heyetinin raporunda belirttiği, “Şirketin sunmuş olduğu konkordato ön projelerin­in uygulaması­nın mümkün görünmediğ­i, bu aşamada kesin mühlet yönünde hüküm kurulmasın­ın alacaklar bakımından yararlı olmayacağı” yönündeki görüşe yer verildi. Geçici komiser heyetinin hazırladığ­ı raporu dikkate alan mahkeme, gerekçeli kararında konkordato talebinde bulunan şirketlerl­e ilgili verdiği iflas kararı, “Mali durumunu iyileştirm­e, önceden doğmuş ve gelecekte doğacak borçlarını ödeyebilec­ek duruma geleceğine dair gerçekçi ihtimalin bulunmadığ­ı, konkordato ön projelerin­in uygulaması­nın mümkün görülmediğ­i” ifadesiyle gerekçelen­dirdi. (BOLU/DHA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye