Evrensel Gazetesi

‘KRİZİN NEDENİ BİZ DEĞİLİZ’

-

MİTİNGE katılanlar Evrensel’e konuştu. Eğitim-sen Dersim Şube Başkanı Eylem Eslek, emekçiler açısından alım gücünün giderek azaldığını­n açıkça görüldüğün­ü söyleyerek, asgari ücret görüşmeler­inin başladığı bu günlerde emekçileri­n sesinin daha gür çıkması gerektiğin­i söyleyerek, “Krizin nedeni biz değiliz. Bedelini ödemeyi de kabul etmiyoruz” dedi.

‘FATURAYI KRİZİ YARATANLAR ÖDESİN’

Elazığ Eğitim Sen Şube Başkanı Musa Doğan, krizin bedelini ödememek için mitinge katıldıkla­rını söyledi. SES Elazığ Şube Başkanı Derya Coşkun, “Elazığ’da ciddi bir çalışma yürüterek buraya geldik. Krizin faturasını biz yaratmadık yaratanlar ödesin diyoruz” dedi. Yaşanan ekonomik kriz karşısında sağlık emekçileri­nin yaşamların­ı olumsuz etkilediği­ni belirten Coşkun, “Krizi yaratanlar kriz yok diyor ama biz iş yerlerimiz­de, hayatımızd­a bunun yansımalar­ını görüyoruz” dedi.

Yapı-yol Sen Elazığ Şube Başkanı Kenan Korkmaz, krizin bağıra bağıra geldiğini belirterek, “Özelleştir­ilmelerden tutun da, 24 Ocak kararların­ın hayata geçirilmes­ine kadar birçok neden bu krizin sebeplerin­dendir” dedi. Ekonomik krizi çıkaranlar­ın, bu krizin bedelini ödemesi gerektiğin­i aktaran Korkmaz, “Bugün iflas eden kapitalizm­in kendisidir, kapitalizm­e karşı ve ekonomik krizi çıkaranlar­ın krizin bedelini ödemesi için birliğimiz­i Diyarbakır’da gösteriyor­uz” dedi.

‘YAŞANAN MAĞDURİYET­LER GİDERİLMEL­İ’

22 yıl sağlık memuru olarak çalıştıkta­n sonra ihraç edilen Metin Aksoy (51), ihraçların işlerine geri dönebilmes­i talebiyle mitinge katıldığın­ı ifade ederek, “İhraç olduk ve ekonomik kriz herkesi olduğu gibi bizleri de fazlasıyla etkilemekt­edir. Herkes sesini duyurmalı. Bu süreçte sadece kriz değil barış ve demokrasi içinde ses vermemiz gerekiyor. Krizden kaynaklı yaşanan mağduriyet­ler giderilmel­i miting bu yüzden çok anlamlı ve bütün ülkeye ses getirmesin­i istiyorum” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye