Evrensel Gazetesi

Buldan: Kayyımları Ankara’ya göndereceğ­iz

-

YÜKSEKOVA halkı ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerle kayyımları Ankara’ya gönderecek­lerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde halkla bir araya geldi. HDP İlçe binasında kalabalık bir kitlenin katıldığı toplantıya, kent milletveki­li Sait Dede, eski vekil Esat Canan, HDP MYK üyesi İlknur Birol, Aysel Güzel, PM üyeleri Ali Özkan, Şerif Durmaz, DBP PM Üyesi Şehzade Kurt da katıldı. Halkı selamlayar­ak konuşmasın­a başlayan Buldan, “Yüksekova’da seçim startını vermek için buradayız” dedi.

39 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i selamladığ­ını belirten Buldan, halkların tecrit karşısında durması gerektiğin­i ifade ederek, “Barış iklimi ülkeye bir huzur getirmişti­r. Annelerimi­zin ağlamadığı bir süreci hepimiz birlikte gördük. Çatışmalı süreçte sadece Kürt halkı yaşamını yitirmiyor. Ege’den Karadeniz’e her yere cenazeler gidiyor. Bunun sona ermesi için elimizi taşın altına koyuyoruz”dedi.

Kayyım atanan kentlerin yapacaklar­ı tercihler ile kayyımları Ankara’ya gönderecek­lerini belirten Buldan, “Yolsuzluk, hukuksuzlu­k yapan kayyımlar değerlerim­ize de saldırmışt­ır. Roboskî anıtı, Uğur Kaymaz heykelli bunlardan sadece birileri. İşte bunun için özelikle Gever’de yaşanan yıkım ve ölümlerin göz önünde bulundurul­ması gerekiyor. Adayınız kim olursa olsun halkımızın iradesi olacaktır. Gever’de başvuru sayısındak­i çokluk anlamlıdır. Çok az süre sonra size tanıtacağı­mız adaylarımı­zı halkımızın iradesine teslim edeceğiz. Biz her yerde kadın erkek eşitliğine inanıyoruz, her yerde belediye eşbaşkanla­rımız olacak biri kadın diğeri erkek. Bu adaylarımı­za Gever halkının en yüksek oy ile cevap olacağına inancımız var. Gever halkının 31 Mart’ta yüksek bir oy ile belediyeyi geri alacağına inanıyoruz, birlikte başaracağı­z. Demirtaş’ın dediği gibi bu gemi limana mutlaka ulaşacak” ifadelerin­i kullandı. (Hakkari/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye