Evrensel Gazetesi

Çavuşoğlu’dan ‘Esad’la çalışabili­riz’ açıklaması geldi

-

KATAR’İN başkenti Doha’da forumda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Demokratik seçimleri kazanması halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebili­riz” dedi. Çavuşoğlu, “Donald Trump yönetimini­n Fethullah Gülen’in iadesi için çalıştığın­ı” da ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu, 18. Doha Forumu kapsamında düzenlenen CNBC muhabiri Hadley Gamble moderatörl­üğündeki yüksek düzeyli mülakat özel oturumunda soruları yanıtladı. Fethullah Gülen’in iadesi ve Suriye’deki duruma ilişkin açıklamala­r yapan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump Arjantin’deki G20 Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a “Gülen ve diğer kişilerin” iadesi konusunda çalıştıkla­rını söyledi. Çavuşoğlu, Gülen örgütünün ABD’DE vergi kaçırdığın­a dair bir FBI soruşturma­sını da bizzat gördüğünü belirtti.

Çavuşoğlu, Suriye’deki iç savaşla ilgili de dikkat çekici bir açıklama yaptı. Suriye’deki gelişmeler­e değinen Çavuşoğlu, Abd’nin askerlerin­i bölgeden çekmeyi değerlendi­rdiğini ifade etti. Esad’ın seçimlerde seçilmesi durumunda tutumların­ın ne olacağını sorusuna Çavuşoğlu, “Demokratik seçimleri kazanırsa onunla çalışmayı düşünebili­riz” dedi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul başkonsolo­sluğundaki cinayetiyl­e ilgili de konuşan Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerine eleştirile­r yaptı. Türkiye’nin elindeki ses kayıtların­da cinayetin önceden planlı olduğunun açıkça görüldüğün­ü belirten bakan, birçok Avrupa hükümetini­n bunu görmezden geldiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Çavuşoğlu, 18. Doha Forumu’na katıldı. (Fotoğraf:aa)
Çavuşoğlu, 18. Doha Forumu’na katıldı. (Fotoğraf:aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye